Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:

- "Bizler doğalgaz almak isteyen ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza destek çıkmaya hazırız"

Google Haberlere Abone ol
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, valilik kanalıyla yapılan kömür yardımlarının önümüzdeki seneden itibaren durdurulmasını isteyerek, kendilerinin doğalgaz almak isteyen ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara destek çıkmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, şubat ayı meclis toplantısında konuşan Altepe, çevreyle ilgili Avrupa Birliği (AB) kriterlerinin Bursa için daha da ağırlaştırılması yönünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Altepe, çevre konusunda Bursa'nın AB kriterlerinden öte bir alt yapıya sahip olduğunu, katı atık ile atık su konusunda yaşanan tüm sıkıntıların son dönemde bir bir çözüme kavuşturulduğuna değindi.

Altepe, kentte valilik kanalıyla yapılan kömür yardımlarının önümüzdeki seneden itibaren durdurulmasını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bizler destek olmaya, doğalgaz almak isteyen ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza destek çıkmaya hazırız. Çünkü en önemli değerimiz sağlık. Alacağımız her zehirli nefes, telafisi mümkün olmayan hastalıklara neden olabiliyor. Bunun önüne geçmek istiyoruz. Kömür yardımının son bulmasını talep ediyoruz. Bursa olarak birçok konuda olduğu gibi bu konuda da öncü olalım istiyoruz."


Yorumlar