Bursa Adalet Kompleksi Temel Atma Töreni

- İçişleri Bakanı Ala: - "Avrupa Birliğiyle vize muafiyeti görüşmelerini yaptık. Bize birtakım şartlar söylüyorlardı, zannettiler ki bunları yapamayız. Onlar da şaşırdılar hepsini yaptık geçtik 2-3 ayda. Bunlar 70 küsur maddeydi, 50'si İçişleri Bakanlığı ile ilgiliydi, zannettiler ki bu inisiyatif alınamaz. Hepsini yaptık ve 'İşte buyurun' dedik" - "Milletin dışında herhangi bir odaktan, kesimden, otoriteden zinhar talimat almayacaksınız ve oraya bakmayacaksınız. Bundan eminiz çünkü milletin de sizden beklentisi budur" - Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "Hakim ve savcılarımız kapalı alanlar içinde olmamalı. Onların bedenen de sağlıklı olması lazım"

Google Haberlere Abone ol
Bursa Adalet Kompleksi Temel Atma Töreni
BURSA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Avrupa Birliği (AB) ile yapılan vize muafiyeti görüşmelerine ilişkin, "Bize birtakım şartlar söylüyorlardı, zannettiler ki bunları yapamayız. Onlar da şaşırdılar hepsini yaptık geçtik 2-3 ayda. Bunlar 70 küsur maddeydi, 50'si İçişleri Bakanlığı ile ilgiliydi, zannettiler ki bu inisiyatif alınamaz. Hepsini yaptık ve 'İşte buyurun' dedik." ifadesini kullandı.
Ala, Bursa Adalet Kompleksi 1. Etap İstinaf Mahkemesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gençlerle daha iyi noktalara geleceğini belirtti. Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Avrupa Birliğiyle vize muafiyeti görüşmelerini yaptık. Bize birtakım şartlar söylüyorlardı, zannettiler ki bunları yapamayız. Onlar da şaşırdılar hepsini yaptık geçtik 2-3 ayda. Bunlar 70 küsur maddeydi, 50'si İçişleri Bakanlığı ile ilgiliydi, zannettiler ki bu inisiyatif alınamaz. Hepsini yaptık ve 'İşte buyurun' dedik. Yani bizim aşamayacağımız engel yoktur. Yeter ki ayağımızdaki prangaları söküp atalım, önümüzdeki çukurları dolduralım, sizin yaptığınız siyasi otobanda yolumuza hızla devam edelim."
- "Terörün üstesinden geliriz"
Vatandaşlara "Hiç endişeniz olmasın" diye seslenen Ala, şu değerlendirmeyi yaptı:
"AK Parti'nin, hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, hepimizin bir tane vazgeçilmezi var; o da size maliyet ödetmemektir. Biz bütün krizleri, yapılan yanlışları gideririz. Terörün üstesinden geliriz, onu da ayağımızdaki pranga olmaktan çıkarır yolumuza devam ederiz ve size hizmette engel tanımayız. Bize düşeni, size hiç maliyet getirmeden yapma konusunda kararlıyız. Bir hususta karar almamız gerektiğinde oturuyoruz ve birinci maddemiz, 'Ne yapmalıyız ve yapmamalıyız ki, milletimiz bizden dolayı 1 kuruş bile maliyet ödemesin, her şey onlara hizmete dönüşsün.' Biz bunun çabası içindeyiz, Allah'ın izniyle de bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz."
Ala, 1990'lı yıllarda, daha önceki yıllarda böyle temel atmalar yapılırken vatandaşların aklında bulunan "Acaba kaç yılda biter?" sorusunun artık sorulmadığını, "Zaten temel atıldı mı biter" düşüncesiyle bu noktada bir şüphe kalmadığını dile getirdi.
-"Bu, saygıyla selamlanır"

İstanbul-Bursa-İzmir otobanı projesi kapsamında Osman Gazi Köprüsü'ndeki son tabliyenin konulduğunu anımsatan Ala, bu projenin uzunluk itibariyle dünya sıralamasında olduğunu vurguladı.
Bu projelerin milyarlarca dolarlık yatırımlar olduğuna işaret eden Ala, şöyle konuştu: "Türkiye'nin bu kapasitesi ve geldiği noktayla bu ülkenin bir evladı olarak gerçekten gurur duyuyorum. Çünkü bir projeye ayırdığımız para, 2000'lerin başında bütün Türkiye'ye ayrılan toplam yatırım ödeneğinden daha fazla. Bu, saygıyla selamlanır. Şimdi Bursa'dayız, Bursa'nın gündeminde olan adliye kompleksinin toplam yatırım bütçesi, 2000'lerin başında bir ile ayrılan toplam bütçenin tamamından daha fazla. Yani ildeki okullar, hastaneler, barajlar, yollar, aklınıza ne gelirse bütün kamu yatırımlarını bir yana koyun, bundan daha fazla. Bunu sizlerle birlikte başardık, hep birlikte 79 milyonla gerçekleştiriyoruz."
- "Hizmet etmezseniz millet adını 'mahkeme kapısı' yapar"
Yargı mensuplarına da seslenen İçişleri Bakanı Ala, temeli atılan kompleksteki her çimentoda, taşta, bu milletin alın terinin olduğunu belirtti.
Ala, milletin yargı mensuplarından hizmet beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Biz bu hizmet binalarını milletimize hizmet edilsin diye yapıyoruz. Bundan eminiz, biliyoruz ki milletimizin milletimizin bu kaynağının kendisine hizmete dönme konusunda siz de elinizden geleni yapacaksınız. Millete hizmete döndüreceksiniz, milletin dışında herhangi bir odaktan, kesimden, otoriteden zinhar talimat almayacaksınız ve oraya bakmayacaksınız. Bundan eminiz çünkü milletin de sizden beklentisi budur. Değerli yargı mensupları, milletimiz 'adalet sarayı' diye başlar, biz de adını adalet sarayı koyuyoruz. Ama buranın adalet sarayı olarak devam edip etmeyeceği sizin sunacağınız hizmetin kalitesine bağlıdır. Millete hizmet edip etmemenize bağlıdır. Aksi takdirde millete onun beklediği standartlarda hizmet etmezseniz millet buranın adını 'Mahkeme kapısı' yapar. Bu size bağlı."
- "Kompleksin içerisinde spor alanı tahsis edilecek"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yeni yapılacak hizmet binasının içinde spor alanlarının bulunacağının da müjdesini verdi.
Hakim ve savcılar ile adliye personelinin bu konudaki ihtiyacının giderileceğini bildiren Kılıç, şunları söyledi: "Hakim ve savcılarımız kapalı alanlar içinde olmamalı. Onların bedenen de sağlıklı olması lazım. Burada kapalı mekanları içerisinde günler boyunca çalışacak olan personelin, savcıların, hakimlerin, avukatların, hizmetlilerin bedensel olarak da kendilerini geliştirebilecekleri ve bedensel faaliyetlerini yapabilecekleri spor alanlarını yapacağız. Bu kompleksin içerisinde bir alan tahsis edilecek bize. Mahalle tipi olarak adlandırdığımız futbol sahası, yanında basketbol ve voleybol sahaları ayrı ayrı olmak üzere üç spor alanını komplekse dahil edeceğiz."

Yorumlar