Burdur'da acemi askerler yemin etti

- Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda 1996-2 tertip 1. kademe ve 363. kısa dönem acemi askerler için tören düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Burdur'da acemi askerler yemin etti

BURDUR (AA) - Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda, acemi askerler için yemin töreni düzenlendi.

Törene, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Hasan Okyar ve asker aileleri katıldı.

Birlik sancağının yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende, 1996-2 tertip 1. kademe bin 966 asker ile 363. kısa dönem 43 asker olmak üzere, toplam 2 bin 9 asker yemin etti.

Ulaştırma Er Ferhat Yıldırım ve 363. dönem acemi erler adına Piyade Er Ali İlker Topçu'nun yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden törende, Vali Kürklü, kışlaya ilk katılan Piyade Er Burhan Aydın'a plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan askerlere ve vatani görevini Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında yapmış Mehmetçik yakınlarına protokol üyelerince katılım belgeleri verildi.

Törende konuşan Albay Karagöz, askerlere seslenerek edilen yeminle Türk milletine sadakatle hizmet edileceğinin, emirlere ve amirlere mutlak itaat edileceğinin beyanının verildiğini söyledi. Karagöz, "Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum." dedi.

Program, askerlerin Piyade Marşı'nı okumasının ardından tören geçişiyle sona erdi.

Yorumlar