Burak Can'ın ölümüne ilişkin dava

- Okmeydanı'nda çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada, başka suçtan tutuklanan firari sanık Gökhan Koca'nın bu davadan da tutuklanmasına karar verildi

Google Haberlere Abone ol
Burak Can'ın ölümüne ilişkin dava

İSTANBUL (AA) - Okmeydanı'nda 12 Mart 2014'te çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 5 sanığın yargılandığı davanın firarisi olarak aranırken başka suçtan tutuklanan Gökhan Koca bu davadan da tutuklandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklanan bu davanın firari sanığı Gökhan Koca ile tutuksuz yargılanan Volkan Gezer, Oğuz Kartal ve Zafer Karadağ katıldı.

Duruşmada savunması alınan Gökhan Koca, terör örgütüyle bir alakasının olmadığını, terör örgütü DHKP/C tarafından vurulduğunu söyledi.

Diğer sanıkları tanıdığını belirten Koca, şunları anlattı:

"Olay günü yol ağzındaydım ama Çeşme durağına inmedim. Tutuklanması gereken sanık Mustafa Samur'dur. Cinayeti işleyen odur. Silah, olaydan 15 gün önce Okmeydanı'nda başka bir olayda kullanılmıştır. Oğuz Kartal, silahı semtteki berber Yaşar ağabeye sıkmıştı. Ben aralarına girdim. Sonrasında da silahı Zafer'e sattı. Okmeydanı'ndaki olaydan sonra operasyonlar yapıldı. Sabıkam olduğu için beni gözaltına aldılar. Ben hırsızlık yaparım. İş bizim üzerimize yıkıldı. Kimseye silah vermedim, satmadım. Oğuz'dan silah almadım. Olay anında ateş edeni ve silahı görmedim. Olay yerinde CD dükkanım var. Cinayet, Çeşme durağında işlenmiştir. Ben olay yerinde Oğuz ve Volkan'ı gördüm. Oğuz'dan silahı almadım ancak arabasını aldım. Ben pasajın yanındaki CD dükkanımdaydım."

Koca, eylemlerden dolayı bildiri dağıtan 4 kişinin dükkanını kapatması istediğini, bu kişilerle ters düştüğünü ifade ederek, Okmeydanı'ndaki olaylar sırasında dükkanının önünde ateş yakıldığını, herkesin ateş ettiğini, kendisinin de üzerindeki toplu tabancayla ateş ettiğini söyledi.

Ardından yanına gelen Oğuz Kartal'ın aracıyla olay yerinden ayrıldığını belirten Koca, "21.30 civarında geri geldim. Ne giydiğimi tam hatırlamıyorum. Burak Can'ın öldürüldüğü tarafa gitmedim. Kimseden silah almadım. Beraatimi istiyorum." dedi.

Burak Can'ın babası Halil Karamanoğlu da sanıklardan davacı olduğunu kaydederek, "Suçluyu adaletin bulmasını istiyorum. Olayı görmedim. Dışarıdan duyduğum kadarıyla Gökhan Koca'nın ismi geçiyordu. Kimseyi tanımıyorum. Sanıklardan şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

Mahkeme, hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren somut deliller bulunması, kaçma ve saklanma şüphesi olması ile suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak, sanık Gökhan Koca'nın tutuklanmasına karar verdi.

Bu celse fotoğrafları çekilen Koca'nın görüntüsünün, CD'ler ve flash bellekteki görüntülerle karşılaştırılarak rapor hazırlanması için dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Okmeydanı'nda 12 Mart 2014'te düzenlenen silahlı saldırıda, Burak Can Karamanoğlu yaşamını yitirmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Volkan Gezer, Oğuz Kartal ve Gökhan Koca hakkında "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası isteniyor.

İddianamede, Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Gökhan Koca hakkında ayrıca "terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına eylem yapmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' ve "ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından 12 ila 52 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Sanık Zafer Karadağ ve Mustafa Samur'un ise "ruhsatsız silah ticareti'' suçundan hapis cezası isteniyor.

Bu arada, 30 Haziran'da Beşiktaş'ta meydana gelen hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen aralarında Gökhan Koca'nın da bulunduğu 4 şüpheli ile polisler arasında kovalamaca yaşanmış, polis otosu ve şüphelilerin aracı çarpışmış, polislere ateş açan şüpheliler etkisiz hale getirilerek yakalanmıştı.

Yorumlar