Bulgaristan’da "sığınmacı avcısı" hakkında soruşturma başlatıldı

- Savcılık sığınmacılara şiddet uygulayan Gospodin Vilev hakkında soruşturma açtı

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan’da "sığınmacı avcısı" hakkında soruşturma başlatıldı

SOFYA (AA) – Bulgaristan’da “sığınmacı avcısı” olarak bilinen ırkçı Gospodin Kolev hakkında etnik ayrımcılığı kışkırttığı iddiası ile soruşturma açıldığı bildirildi.

Sredets Bölge Savcılığından yapılan açıklamada Vilev hakkında, etnik ayrımcılıkta bulunduğu ve şiddet uygulayıp nefreti körüklediği suçlamasıyla soruşturulma açıldığı ifade edildi.

Vilev ise yaptığı açıklamada Bulgaristan’ın ulusal çıkarları uğruna faaliyet gösterdiğini iddia ederek, “Bugün de gerekirse aynı şeyi tekrar yaparım. Hüküm giysem bile cezamı Bulgaristan’da çekerim. Ben Bulgaristan adına mücadele veriyorum.” diye konuştu.

Savcılığa karşı tepkili olmadığını belirten Vilev, “Bu sığınmacılar sınırdaki tel örgü engelleri keserek yasa dışı yoldan giriş yapmak yerine ülkenin yasal gümrük kapılarından girseydi, benimle de karşılaşmazdı.” dedi.

Vilev’in mahkemeye sevk edilmesi durumunda 4 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceği belirtildi.

Vilev, şubat ayında ülkenin doğusundaki Dolno Yablanovo köyü yakınındaki sınırdan ülkeye yasa dışı yollardan giriş yapan 11 Suriyeliyi tartaklayarak etkisiz hale getirmiş ve kaydettiği şiddet içeren görüntüyü daha sonra sosyal medyadaki hesabından yayınlamıştı.


Yorumlar