Bulgaristan'da, Hürriyet ve Şeref Halk Partisinde seçim

- Bulgaristan Savunma Bakan Yardımcısı Orhan İsmailov oy birliği ile Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı seçildi - İsmailov: “Birleştirici olmak istiyorum ve değerlerimizi paylaşan tüm vatandaşlarımıza partimize hoşgeldiniz diyorum”

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan'da, Hürriyet ve Şeref Halk Partisinde seçim

SOFYA (AA) - Bulgaristan’da, 4 yıl önce kurulan ve üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hürriyet ve Şeref Halk Partisinin (HŞHP) ilk kurultayında, Savunma Bakan Yardımcısı Orhan İsmailov oy birliği ile genel başkanlığa seçildi.

Sofya’da bir otelde 600 delegenin katılımıyla düzenlenen kurultayda oy birliğiyle HŞHP'nin genel başkanının yanı sıra, partinin yeni tüzüğü onaylandı, 17 kişilik yönetim kurulu üyeleri seçildi. Oylamada HŞHP Genel Başkanlığına Orhan İsmailov seçildi.

İsmailov kurultay sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Birleştirici olmak istiyorum ve değerlerimizi paylaşan tüm vatandaşlarımıza partimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Siyasetin sağında yer alan HŞHP'nin, yaklaşık 10 bin üyesiyle ülkede beklenen erken seçim sonrası parlamentoda daha geniş bir temsile sahip olacağını belirten İsmailov, “Değişim bizden başlamalı. Daha iyi bir gelecek isteyen insanlar onu kendileri tesis etmeli” diye konuştu.

Partinin Başkan Yardımcısı Kazım Dal da açıklamasında, Türkiye'nin ana vatanları olduğunu belirtti, 15 Temmuz darbe girişimini ve Avrupa Parlamentosunun aldığı son kararı eleştirdi.

Öte yandan, HŞHP'nin eski lideri Korman İsmailov, kurultayın açılışında Bulgaristan'daki siyasi ve ekonomik gelişmelerinin yanı sıra partinin kuruluşundan bu yana evrimini değerlendiren bir konuşma yaptı.

Yorumlar