Bulgaristan Başbakanı Borisov'dan kilise ziyareti

- Borisov: "Böyle anlarda Hristiyanların ve Müslümanların bir arada yaşayabileceğini görüyoruz. Türk Devletine teşekkür etmek istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan Başbakanı Borisov'dan kilise ziyareti

İSTANBUL (AA) - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'nı ziyaret etti.

Borisov, Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky ve İstanbul Başkonsolosu Angel Milev Angelov ile geldiği Şişli'deki Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'nda, Bulgaristan diasporasıyla bir araya geldi. Daha sonra kilisede dua eden Borisov, Metoh'un daimi sergisinin açılışını yaptı.

Boyko Borisov, burada yaptığı konuşmada, Türk yetkililere teşekkür ederek, "Böyle anlarda Hristiyanların ve Müslümanların bir arada yaşayabileceğini görüyoruz. Türk Devletine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına buradan teşekkür etmek istiyorum. Ellerinden geleni yaptılar." dedi.

24 Mayıs'ın Bulgaristan'da "Aydınlanma ve Kültür Günü" olarak kutlandığını hatırlatan Borisov, Bulgar Vakfına ait gayrimenkullerin iadesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biliyorsunuz bugün de ayrıca Dünya İnsani Zirvesi yapılıyor İstanbul'da. Bu akşam teşrif edeceğim yemekte Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür edeceğim. Onun ve bizim siyasi irademiz sayesinde tüm bunlara sahip olabildik. Hepimiz sağlıklı olalım, birlik olalım." ifadesini kullandı.

Yorumlar