Bulgaristan Başbakanı Borisov:

- “Karadeniz bölgesi silahsız, askersiz bölge olsun”

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan Başbakanı Borisov:

SOFYA (AA) - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Karadeniz bölgesinin asker ve silahların bulunmadığı bir bölge olması önerisini dile getirdi.

Eski Zağara şehrinde basına konuşan Borisov, iyi ve doğru bir savaş olmadığını söyledi.

Karadeniz bölgesine ilişkin önerilerini de dile getiren Borisov, “Karadeniz bölgesi silahsız, askersiz bölge olsun. Karadeniz asker, denizaltı ve savaş gemilerinin olmadığı bir bölge olarak ilan edilsin.” dedi.

“Doğalgaz kaynaklarının kullanıldığı, çevresindeki tüm ülkelerin turizmi geliştirmeye çalıştığı Karadeniz” ümidini ifade eden Borisov, "Bu bölgedeki roketler, savaş gemileri, denizaltılar halklarımızın refah ve huzuruna ne getirecek?” değerlendirmesinde bulundu.

Borisov, ordu konuşlandırılan ve silah birikimi yapılan yerlerin tepki uyandırdığına dikkati çekerek, “Aynı şekilde Rus tarafının buna karşılık nükleer denizaltı ve balistik füze getirdiğini görüyoruz. Ona göre NATO da kendi savunma gücünü artırır.” diye konuştu.

Avrupalı muhataplarına, Karadeniz'in “Silahtan kurtarılmış bölge” ilan edilmesi teklifinde bulunacağını bildiren Borisov, “Bu bölgede turizm, petrol ve doğalgaz kaynakları, isterseniz balıkçılık da gelişsin, refaha ulaşsın. Bölgede yakınlaşma köprüleri aransın. Geri kalan her şey tehlikeli olabilir.” ifadesini kullandı.

Yorumlar