BTSO Başkan Yardımcısı Kahraman görevinden istifa etti

- Kahraman: - "15 Temmuz gecesi milli iradeye ve devletin bekasına karşı düzenlenen hain saldırıyla da ilişkilerimi kestiğim adı cemaat olan PDY'nin gerçek yüzünü bir kez daha görmüş oldum"

Google Haberlere Abone ol
BTSO Başkan Yardımcısı Kahraman görevinden istifa etti

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, görevinden istifa etti.

Kahraman, yazılı açıklamasında, uzun yıllardır iş dünyasının ve sosyal hayatın içinde idealist bir iş adamı olarak kente ve ülkeye hizmet etmeye gayret ettiğini belirtti.

BTSO'da yürütülen örnek projelere ve çalışmalara 2013'ten beri katkıda bulunmanın onurunu yaşadığını ifade eden Kahraman, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yapının elemanlarının sürekli ısrarıyla başlayan ve devam eden, milletimizin değerlerine ve inancına saygılı bir yapı olarak gözüken malum cemaat yapılanmasına birçok iş adamı gibi katkılarda bulundum. Topluma ve insanlığa faydalı olmak anlayışıyla çeşitli yardım ve yatırım çalışmalarının içerisinde yer aldım. Ancak 17-25 Aralık 2013'te hükümete, devlete ve millete karşı düzenlenen darbe girişimi doğrultusunda yaptığım değerlendirmeyle söz konusu cemaatle bütün ilişkimi ve gönül bağımı kestim. 15 Temmuz gecesi milli iradeye ve devletin bekasına karşı düzenlenen hain saldırıyla da ilişkilerimi kestiğim adı cemaat olan Paralel Devlet Yapılanması'nın gerçek yüzünü bir kez daha görmüş oldum. Ancak geçmişteki bağlantılarımın BTSO'nun kurumsal yapısına, Başkan İbrahim Burkay ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma haksız eleştirilerin kaynağı olduğunu üzüntüyle müşahede ettim. Bu noktada, şahsım üzerinden yıpratılmak istendiğini gördüğüm BTSO'ya zarar vermemek adına, Burkay ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımdan müsaade isteyerek BTSO Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılma kararı aldığımı kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederim."

Kahraman, FETÖ'nün halk, devlet, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a doğrudan kasteden ihanet eylemlerini lanetlediğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın, hükümet ve milletin emrinde olduğumu bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum. Türkiye'nin gelişimine darbe vurmak isteyen tüm şer odaklarına karşı en iyi cevabın kalkınma hedeflerinden vazgeçmemek olduğunu bilen bir iş adamı olarak tüm şirketlerimle üretmeye, istihdam sağlamaya, katma değer yaratmaya devam edeceğim."

Yorumlar