BTA Tadında Anadolu'nun 9. şubesi açıldı

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları iştiraki BTA'nın, Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerini yaşatmak amacıyla kurduğu Tadında Anadolu'nun 9'uncu şubesi...

Google Haberlere Abone ol
BTA Tadında Anadolu'nun 9. şubesi açıldı

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları iştiraki BTA'nın, Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerini yaşatmak amacıyla kurduğu Tadında Anadolu'nun 9'uncu şubesi Altunizade Capitol'de açıldı.

BTA açıklamasına göre, şirketin Anadolu'nun geleneksel lezzetlerini ve yöresel ürünlerini geleceğe taşımak amacıyla oluşturduğu konsepti Tadında Anadolu, İstanbul Anadolu yakasında da hizmet vermeye başladı.

Türkiye'nin 60 şehrinden 600'den fazla ürün sunan Tadında Anadolu'nun yeni restoranı, Altunizade Capitol'ün yenilenen yemek katında yer alıyor. Restoranın 150 kişilik oturma kapasitesi, toplam 390 metrekare iç alanı ve 100 metrekarelik bir terası bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, BTA olarak sekiz ülkede yaklaşık 300 noktada her gün yüz bine yakın misafire yiyecek ve içecek hizmeti sunduklarını ifade etti.

Tadında Anadolu'yu, Anadolu mutfağının yöresel zenginlikleri ve yok olmaya yüz tutan ürünlerini yaşatmak amacıyla beş yıl önce hayata geçirdiklerini anımsatan Cesur, şunları kaydetti:

"Doğrudan yerel üreticilere gittik ve onlara destek verdik. Ürünlerin yanı sıra geleneksel reçetelere bağlı kalarak Anadolu lezzetlerini de misafirlerimize sunuyoruz. Tadında Anadolu'nun müdavimleri var ve İstanbul Anadolu yakasında da olmamızı talep ediyorlardı. Dolayısıyla harcamaların zayıfladığı bir dönem olmasına rağmen bu yatırımı gerçekleştirdik. Anadolu lezzetlerini geleceğe taşırken ülkemizi de temsil eden Tadında Anadolu bizim için çok değerli. Bu markamızı yurt içinde ve yurt dışında yeni lokasyonlarla büyüteceğiz."

Tadında Anadolu, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Milas Bodrum havalimanlarının yanı sıra Yenikapı, Bursa Güzelyalı ve Yalova İDO iskeleleri ile UNIQ İstanbul içinde yer alan Foods in the Woods'ta hizmet veriyor.

Yorumlar