"BTA küresel ölçekte büyümesini sürdürecek"

-BTA İcra Kurulu Başkanı Cesur: "Zagreb, portföyümüzdeki 16. havalimanı oldu. Önümüzdeki dönemde fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz ve küresel ölçekte büyümemizi sürdüreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"BTA küresel ölçekte büyümesini sürdürecek"

İSTANBUL (AA) - BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, "Zagreb, portföyümüzdeki 16. havalimanı oldu. Önümüzdeki dönemde fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz ve küresel ölçekte büyümemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

TAV Havalimanları'nın iştiraki BTA'nın Zagreb Havalimanı'nda yiyecek içecek noktalarının işletmesi için açılan ihaleyi kazanarak operasyona başlaması üzerine açıklama yapan Cesur, Zagreb Havalimanı'nın portföylerindeki 16. havalimanı olduğunu belirtti.

Gerçekleştirilen ihalede en iyi teklifi vererek yiyecek-içecek alanlarının işletmesini 13 yıllığına kazandıklarını belirten Cesur, şunları kaydetti:

"BTA olarak sahip olduğumuz deneyim ve yenilikçi iş anlayışımızla bugün dünyanın her yerinde tercih edilen bir şirket haline geldik. Misafirlerimizin farklı ihtiyaç ve beklentilerine uygun konseptler üretiyoruz. Bu şekilde yarattığımız Brew Mark, Cakes&Bakes, Need Stop gibi konseptlerimizi Zagreb'e de taşıyacağız. Önümüzdeki dönemde fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz ve küresel ölçekte büyümemizi sürdüreceğiz."


-7 noktada toplam 3 bin 500 metrekare alanda hizmet vermeye başladı


Şirket açıklamasında, Zagreb Havalimanı'nda 7 noktayı devralan BTA'nın toplam 3 bin 500 metrekare alanda hizmet vermeye başladığı ve 2017'de yeni açılacak terminalle birlikte toplam 16 noktayı işleteceği bildirildi.

BTA'nın ayrıca, başta Hırvatistan'ın önde gelen havayolu Croatia Airlines olmak üzere havalimanını kullanan toplam 90 havayolu firmasına da uçak içi yiyecek-içecek hizmeti vereceği, yeni terminalin tamamlanmasıyla 117 kişiye istihdam sağlayacağı ifade edildi.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yer alan havalimanının 2015'te yaklaşık 2,6 milyon yolcuya hizmet verdiği, 2017’de yeni yolcu terminalinin tamamlanmasıyla havalimanının kapasitesinin yıllık 8 milyon yolcuya ulaşacağı kaydedildi.

Yorumlar