Brüksel'de TTİP ve CETA protestosu

- Brüksel'de binlerce kişi, AB'nin, ABD ve Kanada’yla müzakere ettiği ticaret anlaşmalarını protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Brüksel'de TTİP ve CETA protestosu

BRÜKSEL (AA) - Brüksel'de, Avrupa Birliği'nin (AB), ABD ve Kanada ile müzakere ettiği Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTİP) ve Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması (CETA) binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Sivil Toplum Örgütleri (STK), işçi sendikaları, tüketiciler ve çiftçilerin çağrısıyla yaklaşık 15 bin kişi, Rue de la Loi sokağında toplandı.

AB ile ABD arasında müzakere edilen TTİP anlaşmasını ve AB ile Kanada arasında imzalanması planlanan CETA anlaşmasını protesto eden grup, ''STOP TTIP & CETA'' sloganıyla yürüyüş düzenledi.

AB’nin müzakerelerini sürdürdüğü ticaret anlaşmalarını eleştiren protestocular, "TTİP'e hayır. TTİP’i durdurun. CETA’yı durdurun. Öncelik insanlar ve doğa. Öncelik çok uluslu şirketlerin değil, insanların. Bu ticaret kimin için?" yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericiler, yaklaşık 2 kilometre yürüyerek, AB Komisyonu ve AB Konseyi binalarının bulunduğu Schuman Meydanı’na geldi. AB binaları önüne Truva atları yerleştiren protestocular meydanda ticaret anlaşmaları karşıtı sloganlar attı.

Öte yandan, Belçika polisi protesto nedeniyle yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis helikopteri protestocuların üzerinde devamlı uçuş yaptı. Göstericilerin güzergahındaki sokaklara polis araçları ve TOMA'lar yerleştirildi.



Yorumlar