Brüksel'de terör alarmı

- Belçika'da hafta sonu düzenlenen terör operasyonu sonrasında başkent Brüksel’in merkezi metro istasyonlarında güvenlik önlemleri artırıldı

Google Haberlere Abone ol
Brüksel'de terör alarmı

BRÜKSEL (AA) - Belçika’da hafta sonu düzenlenen terör operasyonunun ardından başkent Brüksel’in merkezi metro istasyonlarında sıkı güvenlik önlemleri alınıyor.

Brüksel’in merkezi De Brouckere, Rogier, Yser ve Bourse metro istasyonlarına giriş, kontrollü sağlanıyor. Bu çerçevede çoğunlukla dört girişi olan metro duraklarında giriş tek kapıdan ve polis denetiminden sonra verilmeye başlandı.

Alınan tedbirler doğrultusunda Brüksel'in önemli noktalarında çok sayıda polis ve asker nöbet tutuyor. Polis helikopterleri şehrin merkezinde devriye uçuşu yapıyor. Brüksel'in kritik noktalarında çeşitli askeri araçlar hazır bekletiliyor.

Şehrin merkez tren istasyonu (Gare Centrale) dün iki sahipsiz bagaj nedeniyle saatlerce kapatılmıştı. Bomba imha ekiplerinin incelemesi sonucunda sahipsiz bagajlarda tehlikeli maddeye rastlanmamış ve yanlış alarm verildiği ortaya çıkmıştı.

Brüksel'de düzenlenen terör operasyonunda özellikle cumartesi sabah saatlerinde çok sayıda ev ve garaj aranmış, 40 kişi gözaltına alınmıştı. İlk aşamada gözaltına alınanların 12'si tutuklanmıştı. İncelemelerin tamamlanması sonrasında üç kişinin tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Belçika basınında, tutuklanan üç şüphelinin terörist eylemler planladığı ve cumartesi oynanan Belçika-İrlanda maçında büyük bir terör eylemi planladığı iddia edilmişti.

Brüksel'de bir metro istasyonu ve havalimanında 22 Mart'ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı. Saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Belçika İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Suriye'ye savaşmaya giden, gitme planı yapan veya orada ölen en az 611 Belçikalı yabancı savaşçı bulunuyor. Bu kişiler büyük bir tehdit oluştururken, Belçika Avrupa'da nüfusuna kıyasla Suriye'ye en çok yabancı savaşçı gönderen ülke olarak biliniyor.

Fransa'da bir polis memurunun evinde saldırıya uğramasının ardından Belçika’da polislere mesaileri bitiminde silahlarını yanlarında bulundurmaları tavsiye edilmişti. Geçen hafta, özellikle Brüksel’de terör alarmı verilmiş, kritik noktalara çeşitli saldırlar düzenlenebileceği uyarısı yapılmıştı.


Yorumlar