Brüksel Havalimanı'na yüz tanımlama sistemi kurulacak

BRÜKSEL (AA) - Brüksel Zaventem Havalimanı'nda güvenliği artırmak için yüz tanımlama sistemi faaliyete geçirilecek. Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon...

Google Haberlere Abone ol
Brüksel Havalimanı'na yüz tanımlama sistemi kurulacak

BRÜKSEL (AA) - Brüksel Zaventem Havalimanı'nda güvenliği artırmak için yüz tanımlama sistemi faaliyete geçirilecek.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, düzenlediği basın toplantısında, Brüksel Zaventem Havalimanı'nda terör eylemlerine karşı güvenliği artırmak için 7 Kasım'dan itibaren yüz tanımlama sistemine geçileceğini söyledi.

Belçika havalimanlarında güvenliğin yüksek seviyede sağlanmaya devam ettiğini belirten Jambon, "Biz, görünen güvenlik tedbirlerinden daha az görünen güvenlik tedbirlerine geçiyoruz." dedi.

Havalimanında başlatılacak yeni güvenlik uygulaması çerçevesinde insanların yüzü ve araçların plakalarını tanımlayan kamera sistemleri devreye girecek. Havalimanı çevresine, araçları durdurabilecek bariyerler yerleştirilecek. Alanda görevli polisler de insanların şüpheli davranışlarını tespit etmeye yönelik özel eğitim alacak.

Mevcut durumda Brüksel Havalimanı'nı kullanan yolcular, terminal binalarına ulaşmak için kurulan geçici çadırların içindeki ön inceleme ve x-ray cihazından geçiriliyor.

Brüksel Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonu, 22 Mart'ta intihar saldırılarının hedefi olmuştu. 32 kişinin öldüğü, 270 kişinin yaralandığı saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Saldırıların ardından güvenlik tedbirleri doğrultusunda şehrin önemli noktalarına ve polis güçlerine ilave askerler yerleştirilmişti. Bu askerler halen havalimanı, metro istasyonları, Avrupa Birliği (AB) kurumları da dahil önemli noktalar ve işlek caddelerde tüm gün silahlı nöbet tutuyor.

Yorumlar