Brisa su tüketimini yüzde 46 azalttı

İSTANBUL (AA) - Brisa, gerçekleştirdiği projelerle su tüketimini 2015 yıl sonu itibarıyla 2008 yılına kıyasla yüzde 46 azalttı. Şirket bu çalışmalarını...

Google Haberlere Abone ol
Brisa su tüketimini yüzde 46 azalttı

İSTANBUL (AA) - Brisa, gerçekleştirdiği projelerle su tüketimini 2015 yıl sonu itibarıyla 2008 yılına kıyasla yüzde 46 azalttı. Şirket bu çalışmalarını onaylatarak, "ISO14046 Su Ayak İzi Standardı"nı Avrupa’da ve Türkiye’de alan ilk şirket oldu.

Brisa açıklamasına göre şirket, sürdürülebilir gelecek için suyun doğru kullanımına ilişkin bilinçle 2008 yılından itibaren başlattığı çalışmalar doğrultusunda su tüketimini 2020 yılına kadar yüzde 61 azaltmayı hedefliyor.

"Yolculuğunuzun geleceğini tasarlıyoruz" vizyonu doğrultusunda Brisa, evsel su tüketiminin azaltılması, verimlilik çalışmaları, kayıp ve kaçakların önlenmesi, suyun yeniden geri çevrimi, daha az su tüketimi sağlayan ekipman kullanımının yaygınlaştırılması gibi birçok önemli projeyi hayata geçirdi.

Şirket 2015 yıl sonu itibarıyla su tüketimini 2008 yılına göre yüzde 46 azaltmayı başardı. Böylece 2020 yılına gelmeden Bridgestone’un yüzde 35 oranındaki su verimliliği küresel hedefinin 11 puan önünde performans sergileyerek, 2020 yılı su tüketimini azaltma hedefinin de yüzde 75’ini gerçekleştirdi.

Brisa yaptığı çalışmalarla elde ettiği sonuçları onaylatmak ve su tüketiminin doğadaki ayak izini görebilmek için ISO14046 Su Ayak İzi Verifikasyon standardı çalışmalarını geçen yıl başlattı ve uluslararası akredite kurum olan Rina Belgelendirme Hizmetleri’ne doğrulattı.


- "2020 hedeflerimize de taşıyacağımıza inancım tam"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, sanayileşmenin ve nüfusun artmasıyla su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının önemli bir çevresel konu haline geldiğini belirtti.

Gürçay, "ISO14046 Su Ayak İzi Standardı’nı alarak tescillediğimiz başarı ile hem Avrupa’da hem de ülkemizde önemli bir ilki gerçekleştirerek öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz. Ortağımızın global hedeflerinin de üzerinde bir performans göstererek elde ettiğimiz başarıyı tüm Brisa çalışanlarının farkındalığı ve sürdürülebilirlik vizyonumuz sayesinde 2020 hedeflerimize de taşıyacağımıza inancım tam." ifadelerini kullandı.

Yorumlar