Briç: Salvador Assael Ege Açık İkili Şampiyonası

- Organizasyon, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 500'ün üzerinde sporcunun katılımıyla yarın İzmir'de başlayacak - Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Zorlu: "Türkiye'de de uluslararası bir turnuva gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Uluslararası bir organizasyondan 4 milyon dolar gelir elde edebiliriz"

Google Haberlere Abone ol
Briç: Salvador Assael Ege Açık İkili Şampiyonası


İZMİR (AA) - Salvador Assael Ege Açık İkili Briç Şampiyonası, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 500'ün üzerinde sporcunun katılımıyla yarın İzmir'de başlayacak.

Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Briç Milli Takımı'nın vefat eden İzmirli oyuncusu Salvador Assael'in adına her yıl düzenlenen organizasyonun, yarın ve 20 Kasım Pazar günü Kültürpark'ta gerçekleştirileceğini bildirdi.

İzmir'in briç sporunun gelişmesinde her zaman ilklere imza attığını kaydeden Zorlu, farklı illerden 500'ün üzerinde sporcunun katılacağı turnuvanın iki aşamalı olarak gerçekleşeceğini, ilk gün yapılacak eleme turları sonrası 100 çiftin final serisinde oynayacağını belirtti.

Avrupa'da 2 bin kişinin katıldığı uluslararası briç turnuvalarının düzenlendiğine dikkati çeken ve Türkiye'de de uluslararası bir organizasyon hedeflediklerini dile getiren Zorlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaklaşık 100 bin dolar harcanarak yapacağımız uluslararası bir organizasyondan 4 milyon dolar gelir elde edebiliriz. Yeni yönetim olarak İstanbul ya da Antalya'da uluslararası bir turnuva yapmak istiyoruz. Antalya'da yeni yapılan "EXPO" alanı, bizim yapacağımız turnuva için uygun bir alan. Bu organizasyon sayesinde hem ülkemizin ekonomisi hem de briç sporu gelişir."

Nafiz Zorlu, Türkiye'de aktif 160 briç kulübünün bulunduğunu, amaçlarının Türkiye'de briç sporunu tanıtmak ve sevdirmek olduğunu dile getirdi. Avrupa'da, özellikle de Hollanda, Fransa ve Polonya'da en güçlü federasyonların başında briçin geldiğini anlatan Zorlu, bu sporun her geçen gün yükselen bir ivmesinin bulunduğunu söyledi.


- Briç sporunun öğretilmesi için özel proje


Çin'de tüm okullarda öğrencilere briç sporunun öğretildiğini ve bu ülkenin briçte dünya lideri olma yolunda ilerlediğini dile getiren Zorlu, Türkiye'de 10-12 yaş grubunda 200'ün üzerinde çocuğun briç sporuyla uğraştığını, bu sayıyı arttırmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Okullarda briç nasıl öğretilir tepkisini aşmak için özel bir çalışma içindeyiz. Çocukların briç sporunu öğrenmesi için özel oyun kağıtları tasarlıyoruz. Bu kağıtlar daha küçük olacak, oyun formatında (en kuvvetli kağıt aslan, en zayıf sincap) ve renkleri de olacak. Projemize siyasetçilerden de destek bekliyoruz. Bu konuda yeni bir yönetimiz, önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığına projemizi sunacağız."

Nafiz Zorlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında faaliyet gösteren ve daha önce kendisinin de bünyesinde yer aldığı briç takımının kapatılmasına tepki göstererek, "10 lisanslı sporcuyla 8 yılda 6 kez Türkiye şampiyonu olduk. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün kupa koleksiyonlarına baksanız bizim kazandığımız kupaları görürsünüz. Belediyenin görevi, herkesin yapabileceği spor dallarını desteklemesidir." diye konuştu.

Yorumlar