Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Uber resmi olarak başladı

SAO PAULO (AA) - Brezilya'nın en büyük şehri Sao Paulo'da, özel araç sahiplerinin internet aracılığıyla taksicilik yapmasına olanak sağlayan Uber uygulaması...

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Uber resmi olarak başladı

SAO PAULO (AA) - Brezilya'nın en büyük şehri Sao Paulo'da, özel araç sahiplerinin internet aracılığıyla taksicilik yapmasına olanak sağlayan Uber uygulaması resmi olarak kullanılmaya başlandı.

Sao Paulo Belediye Başkanı Fernando Haddad, kentte internet tabanlı, özel araç çağırmaya yarayan Uber ve benzeri uygulamaların kullanılmasına izin veren kararnameyi imzaladı.

Kararına tepki gösteren taksi sürücüleri, belediye binası önünde protesto düzenleyerek bazı sokak ve caddeleri kapattı.

Uber'in Sao Paulo ofisinden konuyla ilgili açıklama yapılmazken, yerel taksi sürücüleri, standart fiyat tarifesinden çok daha ucuza yolcu taşıma imkanı sunan Uber'in haksız rekabete yol açtığını söyledi.

- Uber, tüm dünyada protesto ediliyor

Uber birçok ülkede haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle protestolara neden oluyor.

2009 yılında kurulan ve kısa sürede piyasa değeri 50 milyar dolara ulaşan Uber, son bir yılda İspanya, Belçika, Romanya, Hollanda, İtalya ve Almanya dahil birçok ülkede yasaklandı.

Ancak taksi müşterilerinin Uber'e yönelik talebi, şirketin yasal boşluklardan ve denetim yetersizliğinden faydalanarak faaliyetlerini devam ettirdiğine işaret ediyor.


Yorumlar