Brezilya'da Rousseff hakkındaki yolsuzluk iddiaları

- Senato, mayısta geçici olarak görevden alınan Devlet Başkanı Rousseff'in yargılanmasına karar verdi

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'da Rousseff hakkındaki yolsuzluk iddiaları

RIO DE JANEIRO (AA) - Brezilya'da Kongre'nin üst kanadı Senato, geçici olarak görevinden aldığı Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yargılanmasına karar verdi.

Senato'da 15 saat süren oturum sonrası yapılan oylamada senatörler 59'a 21 oyla, Rousseff'in bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmekten yargılanmasına hükmetti.

Yargılama sürecinde suçlu bulunması halinde, Brezilya Senatosu'nun ağustos ayı sonunda da Rousseff'in tamamen görevden alınması kararını oylaması bekleniyor.

Brezilya Senatosu Devlet Başkanı Rousseff'i 12 Mayıs'ta yaptığı oylamada 180 günlüğüne görevinden almıştı. Rousseff'in yerine geçici olarak yardımcısı Michel Temer geçmişti.

Rousseff'in suçlu bulunması durumunda Temer, devlet başkanlığını 2018'de düzenlenecek seçimlere kadar yürütecek. Temer'in de adı devlete ait Petrobras şirketiyle ilgili yolsuzluk iddialarında geçiyor.

Dilma Rousseff, çok sayıda siyasetçi ve iş adamının adının karıştığı Petrobras yolsuzluk soruşturmasının durdurulması için görevden alındığını savundu. Brezilya Senatosu'nun atadığı bağımsız denetçiler, geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmediğini açıklamıştı.

Yorumlar