Brezilya Devlet Başkanı Rousseff'in görevden uzaklaştırılması

- Binlerce kişi, Rousseff'in yerine vekil olarak gelen Temer'i protesto etmek için sokaklara döküldü

Google Haberlere Abone ol
Brezilya Devlet Başkanı Rousseff'in görevden uzaklaştırılması

RIO DE JANEIRO (AA) - Brezilya'nın Sao Paulo ve Rio de Janeiro kentlerinde binlerce gösterici, Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in geçici olarak görevden alınmasının ardından yerine gelen Devlet Başkanı vekili Michel Temer'i protesto etti.

Sao Paulo'da Temer'in evine yürümeye çalışan yaklaşık 2 bin kişi polis tarafından engellenirken, Rio de Janeiro'da binden fazla kişi Temer'in istifasını isteyen sloganlar atarak gösteri düzenledi.

Göstericilerden bazıları Rousseff'in görevine geri dönmesini talep ederken, bazıları ise yeni bir seçime gidilmesini talep etti.

Evsizler Hareketi önderliğindeki bir grup protestocu, Sao Paulo'daki devlet başkanlığı konutundan 300 metre uzaklıktaki alana kamp kurmak istedi.

Hareketin lideri Guilherme Boulos, devlet başkanlığı konutunun bulunduğu sokağın Brezilya halkı tarafından kuşatıldığını söyleyerek, "Temer görevi bırakana kadar protestolar devam edecek." dedi.

Rousseff'in suçlu bulunması durumunda Temer, devlet başkanlığını 2018'de düzenlenecek seçimlere kadar yürütecek. Temer'in adı da devlete ait Petrobras şirketiyle ilgili yolsuzluklar iddialarında geçiyor.

Yüksek Mahkeme, Rousseff'in azil sürecinin durdurulması için yaptığı başvuruyu reddetmişti.

Rousseff, 2003-2010 arasında Petrobras'ın başkanlığını yürüttüğü sırada şirkette 800 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı, yetkililerin rüşvet aldığı iddialarıyla karşı karşıya bulunuyor.



Yorumlar