"Brexit'ten Türkiye'nin kaybı olacağını hiç düşünmüyorum"

- Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir: -"Brexit kararı kısa vadede finansal piyasalarda dalgalanmaya sebep oldu. Türkiye'nin, Brexit kararı sonrası stratejik ve ticari bir kaybı olacağını hiç düşünmüyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Brexit'ten Türkiye'nin kaybı olacağını hiç düşünmüyorum"

İSTANBUL (AA) - Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Brexit kararının kısa vadede finansal piyasalarda dalgalanmaya yol açtığı ancak Türkiye'nin, bu karar sonrası stratejik ve ticari bir kaybının olmayacağını belirtti.

Hamit Demir, İngiltere'de gerçekleşen AB'den ayrılma (Brexit) referandumuna ilişkin yazılı açıklamasında, Brexit kararının sektörde sarsıntıya neden olacağını ancak ilerleyen süreçte piyasanın yine kendini toparlayacağını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indiriminin Brexit kararının gölgesinde kaldığını dile getiren Demir, "Süreç biraz ilerledikten sonra TCMB’nin bu indiriminin olumlu etkilerini özellikle gayrimenkul sektöründe hissetmeye başlayacağız." öngörüsünü paylaştı.

Demir, Türkiye’de ve dünyada gayrimenkulün her dönemde güvenli liman olduğuna dikkati çekerek, "Brexit kararı kısa vadede finansal piyasalarda dalgalanmaya sebep oldu. Bu süreçte Türkiye'nin, Brexit kararı sonrası stratejik ve ticari bir kaybı olacağını hiç düşünmüyorum. Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkelerin başında gelen İngiltere ile aramızda yeni ticari anlaşmalar gündeme gelecektir." değerlendirmesinde de bulundu.

Yorumlar