Bozdağ-Kaljurand görüşmesi

- Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı ve Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand: - "Türkiye'nin Avrupa Konseyi sözleşmelerine, hukukun üstünlüğüne ve bağımsız özgür yargıya olan taahhüdünü görmek bizi oldukça yüreklendirdi"

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ-Kaljurand görüşmesi

ANKARA (AA) - Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı ve Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, "Türkiye'nin Avrupa Konseyi sözleşmelerine, hukukun üstünlüğüne ve bağımsız yargıya olan taahhüdünü görmek bizi oldukça yüreklendirdi." dedi.

Kaljurand ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı makamında ziyaret etti. Bakanlıkta basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmenin ardından Bozdağ ve Kaljurand ortak basın toplantısı düzenledi.

Türk halkını ve Türkiye'de demokratik yollarla iş başına gelmiş tüm kurumları desteklediklerini belirten Kaljurand, 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını ifade etti.

Kaljurand, darbelerin hiçbir zaman bahanesi olamayacağını dile getirerek, suçluların mutlaka adalete teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye ile Avrupa Konseyi arasındaki iyi ilişkilere dikkati çeken Kaljurand, "Türkiye'nin Avrupa Konseyi sözleşmelerine, hukukun üstünlüğüne ve bağımsız yargıya olan taahhüdünü görmek bizi oldukça yüreklendirdi." ifadesini kullandı.

Kaljurand, Avrupa Konseyi ve Türkiye arasında Adalet Bakanlığı uzmanları düzeyinde yürütülen çalışmalar bulunduğunu belirterek, 2 Eylül tarihinde de uzmanların bir araya geleceğini söyledi. Kaljurand, Bozdağ ile görüşmesinde, Fetullahçı Terör örgütü (FETÖ) soruşturmaları, yargı sistemi ve şeffaf yargılama gibi konuları konuştuklarını anlattı.

Yorumlar