Bozcaada'da 181 yabancı uyruklunun yakalanması

- Operasyonda gözaltına alınan 2 Türk organizatör tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Bozcaada'da 181 yabancı uyruklunun yakalanması

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, 181 yabancı uyruklunun motor yat ile Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçışını organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi, tutuklandı.

Sahil Güvenlik Grup Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, operasyonda yakalanan Türk organizatörler A.T. ve M.Ş, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Lüks yat, halen Yeniköy Balıkçı Barınağı'nda yedieminde tutuluyor.

Bozcaada açıklarında 3 Kasım'da düzenlenen operasyonda, "President" isimli motor yatta 78'i Suriye, 103'ü Pakistan uyruklu 181 kişi yakalanmıştı. Suriyeli sığınmacılar, kimlik tespitleri ve işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, Pakistan uyruklular ise sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilmişti.

"President" isimli yatın daha önce de Balıkesir'in Bandırma ilçesinden bindirilen 134 kaçak göçmeni İtalya'ya götürmek üzereyken yakalandığı belirlenmişti. Eski başbakanlardan Tansu Çiller ve ailesince de bir dönem kullanılan yatın 2011 yılında satıldığı tespit edilmişti.


Yorumlar