BOTAŞ petrol boru hattındaki akaryakıt hırsızlığı

- Mardin Valiliği: - "Soruşturma kapsamında 2 kamu görevlisi, 5 geçici köy korucusu ve 28'i sivil olmak üzere toplam 35 kişi hakkında işlem yapılmış, 28 şüpheli cezaevine gönderilmiş, 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. Bir kamu personeli ise tutuksuz yargılanmaktadır"

Google Haberlere Abone ol
BOTAŞ petrol boru hattındaki akaryakıt hırsızlığı

MARDİN (AA) - Mardin Valiliği, BOTAŞ petrol boru hattındaki akaryakıt hırsızlığına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında kamu görevlileri ve geçici köy korucularının da bulunduğu 35 şüpheliden 28'inin tutuklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve petrol boru hattından nitelikli hırsızlık, rüşvet ve kamu malına zarar verme suçlarıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Soruşturmanın 4 aydır devam ettiği anımsatılan açıklamada, "Soruşturma kapsamında 2 kamu görevlisi, 5 geçici köy korucusu ve 28’i sivil olmak üzere toplam 35 kişi hakkında işlem yapılmış, 28 şüpheli cezaevine gönderilmiş, 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. Bir kamu personeli ise tutuksuz yargılanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Operasyonda şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda 6 kamyon, 100 ton ham petrol, bir kalaşnikof, 2 tabanca, 2 av tüfeği, 175 fişek, 7 av tüfeği mühimmatı, 2'si makineli tabancaya ait 8 şarjör, 23 cep telefonu, 20 SIM kart, tablet bilgisayar, görsel ve yazılı dokümanlar ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içinde olmaları için çalışmalara kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Öte yandan, bugüne kadar boru hattında 5 vana bulunduğu, tamiratlar nedeniyle sistemdeki basıncın düşmesinin beklendiği, her vana için yapılacak onarımın yaklaşık 500 bin lira zarara yol açacağı öğrenildi.

Yorumlar