Bosnalı yetimler iftar sofrasında buluştu

- Deniz Feneri Derneği ve Üsküdar Belediyesinin destekleriyle Bosna Hersek'in Zenica şehrinde, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetim çocuklar için iftar yemeği verildi

Google Haberlere Abone ol
Bosnalı yetimler iftar sofrasında buluştu

ZENİCA (AA) - Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenica şehrinde, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetim çocuklar için iftar yemeği verildi.

Bosna Hersek'teki "Emmaus" Uluslararası Dayanışma Forumu işbirliğinde düzenlenen iftar programı, Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camisi imam hatibi Mustafa Altın'ın Kuran tilavetiyle başladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, burada yaptığı konuşmada, böylesine anlamlı bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Böyle bir ramazan akşamı kardeş şehrimiz Zenica'da bulunmaktan memnuniyet duydum. Yaşasın Üsküdar, yaşasın Zenica." ifadelerini kullandı.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz de bu tür etkinliklerle yetim çocukların yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını belirterek, üç yıl önce ramazanın 15. günü Dünya Yetimler Günü ilan edilmesinin ardından her yıl yetimlere yardım bilincini arttırmak için programlar düzenlediklerini aktardı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ise düzenlenen iftar programının Zenica ile Üsküdar belediyeleri arasındaki kardeşliğin göstergesi olduğunu dile getirerek, çocukların böylesine anlamlı bir programda buluşmasına imkan sağlanmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

"Emmaus" Uluslararası Dayanışma Forumundan Elmedin Skrebo da ülke genelinde bin 250 yetime sürekli yardım ettiklerini belirterek, iftar gibi anlamlı etkinliklerin yetimleri bağışçılarla buluşturmak için güzel bir fırsat olduğunu kaydetti.

Zenica Belediye Başkan Vekili Selver Kelestura ise düzenlenen iftarın Üsküdar ile Zenica belediyelerinin kardeşliğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

200'den fazla yetim çocuğun katıldığı iftar yemeğinin ardından, yetim çocuklara ve yakınlarına çeşitli yardımlar ve hediye paketleri dağıtıldı.

Yorumlar