Bosnalı subay adayları Türkiye yolcusu

- Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinin 14 subay adayı, Türkiye'de eğitim almak üzere protokol imzaladı

Google Haberlere Abone ol
Bosnalı subay adayları Türkiye yolcusu

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinin (OSBiH) 14 subay adayı, Türkiye'deki askeri okullarda eğitim almak üzere protokol imzaladı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Orduevi'nde düzenlenen imza törenine Türkiye'de eğitim alacak öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ve Bosna Hersek savunma bakan yardımcıları Boris Jerinic ve Sead Muratovic de katıldı.

Protokol imzalayan subay adaylarının 10'unun Kara Harp Okulunda, 4'ünün Hava Harp Okulunda eğitim alacağı bildirildi. Subay adayları 5 yıl sürecek eğitimlerinin ilk yılında Türkçe öğrenecek ve eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra OSBiH bünyesinde görev alacak.

Büyükelçi Erginay, yaptığı açıklamada, çocuklarını Türkiye'ye gönderen ailelerin endişe etmemesi gerektiğini belirterek, Bosnalı subay adaylarının Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerini söyledi.

Subay adaylarını eğitim için Türkiye'yi tercih etmelerinden dolayı tebrik eden Erginay, OSBiH ile birçok alanda ortak projeler yürüttüklerini, NATO operasyonlarına da destek veren Bosna Hersek'e Türkiye'nin desteğinin tam olduğunu ifade etti.

Savunma Bakan Yardımcısı Muratovic de Türkiye'de eğitim alacak subaylara Türkçeyi iyi öğrenmeleri ve son derece donanımlı bir şekilde ülkelerine geri dönmeleri tavsiyesinde bulunarak, "Dünyanın en prestijli okullarında eğitim alma hakkı kazandılar." dedi.

Diğer Savunma Bakan Yardımcısı Jerinic ise Türkiye'ye gidecek adaylara ülkelerine yakışır subaylar olarak dönmeleri temennisinde bulundu.

Subay adaylarından Safet Mujic, Türkiye'ye gideceği için heyecanlı olduğunu belirtti.

Oğlunu Türkiye'ye gönderen Suljo İbrahimovic de kendisinin de eğitim almak üzere 1996 yılında Türkiye'ye gittiğini kaydederek gururlu olduğunu ifade etti.


Yorumlar