Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegovic:

- "Ordunun görevi devletini korumaktır, başka bir şey değil. Ordunun kontrolü eline alma hakkı yoktur" - "Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına, Bosna Hersek'in güçlü bir desteğine sahip olduklarını söylemek istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegovic:

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya ilişkin, "Ordunun görevi devletini korumaktır, başka bir şey değil. Ordunun kontrolü eline alma hakkı yoktur." dedi.

İzetbegovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşananları büyük bir şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirdi.

Bakir İzetbegovic, "Yaşananlar, Türkiye'nin kalkınmasına ve demokrasi yolunun engellemesine karşı tehdittir." ifadesini kullandı.

Bu tür senaryoların geçmişte de yaşandığına vurgulayan İzetbegovic, "Bunun bu kez başarılı olmayacağına inanıyorum. Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına, Bosna Hersek'in güçlü bir desteğine sahip olduklarını söylemek istiyorum." diye konuştu.

Türk halkına özgürlüğü, demokrasiyi, seçme hakkını savunma, cumhurbaşkanının ve hükümetin yanında olma çağrısında bulunan İzetbegovic, şunları kaydetti:

"Tek yol, halkın yaşananlara tepki göstermesidir. Bu kişiler, halkın ne istediğini, ne hissettiğini görmelidir. Ordunun görevi devletini korumaktır, başka bir şey değil. Ordunun kontrolü eline alma hakkı yoktur. Hiçbir ülkede, askerin kontrolü kendi eline alması iyi sonuçlanmamıştır. Kışlaya dönsünler ve sivil hükümete itaat etsinler."

Yorumlar