Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanının yargılandığı dava

- Bir gazeteye verdiği demeçteki tepki gören ifadeleri nedeniyle hakkında dava açılan dernek başkanı Özen'in yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanının yargılandığı dava

İZMİR (AA) - Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen hakkında "suçu ve suçluyu övme" ile "suç işlemeye tahrik" suçlarından açılan davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, bir gazeteye verdiği demeçteki tepki çeken ifadeleri nedeniyle tutuksuz yargılanan Özen yer almazken, eski eşi Asibe Kabadayı ve avukatı ile İzmir Barosu adına avukat Nuriye Kadan hazır bulundu.

Müşteki Kabadayı, sanığın kendisini tehdit etmeye devam ettiğini, ikamet ettiği eve gelerek ailesi ve çocuğunda tedirginlik yarattığını belirterek, davanın kısa sürede bitirilmesi talebini mahkeme heyetine iletti.

Hakim, sanığın bir sonraki duruşmada zorla getirilerek hazır bekletilmesine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya müdahil olması için İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yazı yazılmasına ve dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen'in bir gazeteye verdiği demeçte, "Karılarını öldüren kahraman babaları alınlarından öpüyorum" ifadelerinin yer alması üzerine kamuoyunda tepki görmüş, eski eşi Asibe Kabadayı'nın avukatı Pelin Yayalar ve İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Özen hakkında "suçu ve suçluyu övme" ile "suç işlemeye tahrik" suçlarından dava açılmıştı.

Yorumlar