Bornova KYK'da "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi"

- Sergide Anadolu Ajansının darbe girişimi gecesi çektiği 50 fotoğraf yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
Bornova KYK'da "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi"

İZMİR (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bornova Öğrenci Yurdu'nda "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Sergide Anadolu Ajansı foto muhabirlerince darbe gecesi ve sonrası çekilen 50 fotoğraf sergilendi.

Sergi hakkında bilgi veren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bornova Öğrenci Yurdu Müdürü Murat Sarıer, serginin açıldığı ilk günden bu yana özellikle yabancı uyruklu öğrencilerden yoğun ilgi gördüğünü, aynı fotoğraflardan oluşan serginin, KYK İzmir İl Müdürlüğü bünyesindeki diğer yurtlarda da birer hafta arayla açılacağını belirtti.

Sergiyi gezen yabancı öğrencilerden 22 yaşındaki Francis Dore, Gine'den Türkiye'ye uluslararası ilişkiler okumak için geldiğini belirterek, "Fotoğrafları görünce 15 Temmuz'da yaşanan olayları daha iyi anladım. Bu sergi, Türk milletinin nasıl bir tehlike atlattığını yansıtıyor. Ülkemdekilere anlatıyorum burada yaşananları. Türk milleti büyük bir millet, o gün gerçek demokrasiyi herkese gösterdi." dedi.

İletişim Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Nazım Işık da 15 Temmuz gecesi İstanbul'da olduğunu ve yaşananlara şahitlik ettiğini dile getirerek, "Televizyonda izlediğimiz görüntüler vardı ancak bu fotoğraflarda da olduğu gibi Türk halkını gerektiğinde neler yapabildiğini gördük." diye konuştu.

Sudan'dan gelen Ege Üniversitesi Biyokimya Fakültesinde okuyan 32 yaşındaki İbrahim Yakup ise FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece ülkesinde olduğunu anlatarak, "Olayları televizyondan öğrendik, biz de inandık darbe olduğuna hatta Fransız kanalları Türkiye'de darbe oldu, Erdoğan Almanya'ya kaçtı diye duyurdu. Bir şey bilmiyorduk. Ancak Türkiye'ye gelince ve bu fotoğraf sergisi, göremediğimiz şeyleri bize anlatıyor. Darbeyle ilgili göremediğimiz şeyleri burada bulduk." ifadelerini kullandı.


Yorumlar