Boris Johnson'a "kitap tanıtımı" eleştirisi

- Johnson'ın Sırbistan ziyaretinde Churchill hakkındaki kitabının tanıtımını yaptığı iddia edildi - İngiltere Dışişleri Bakanlığı: - "Etkinlik kitap tanıtımı değildi. Johnson basın özgürlüğüyle ilgili konuşmak için kitabevine davet edildi"

Google Haberlere Abone ol
Boris Johnson'a "kitap tanıtımı" eleştirisi

LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, geçen ay Sırbistan'a yaptığı resmi ziyarette kitabının tanıtımını yaptığı gerekçesiyle eleştirildi.

Johnson'ın geçen ay Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bir kitapçıda İngiltere'nin 2. Dünya Savaşı dönemindeki Başbakanı Winston Churchill hakkında kaleme aldığı ve 2014 yılında yayınlanan "The Churchill Factor" isimli kitabı imzaladığı ve kitabı hakkında konuşma yaptığı iddia edildi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi, Johnson'ın yurtdışı ziyaretlerindeki aktivitelerinin açıklanması gerektiğini bildirdi. İşçi Partili milletvekili Andrew Gwynne, "Dışişleri Bakanının görevi, ülkenin Dışişleri Bakanlığını temsil etmektir, kitabını tanıtmak değil." dedi.

Liberal Demokrat Partisi milletvekili Tom Brake de "Bu olay Johnson'ın Dışişleri Bakanlığı görevine uygun olmadığını bir kez daha göstermiştir. Halkın vergileriyle yapılan yurtdışı ziyaretlerinde kendi kitabını tanıtmıştır. Bu kabul edilemez." diye konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı "etkinliğin kitap tanıtımı olmadığı", Johnson'ın ofisi de "kitabını tanıtmak için İngiliz Bakanın bu etkinliğe katılmadığı" açıklamasında bulundu.

Bakanlık açıklamasında, "Dışişleri Bakanı, Belgrad'ın en eski kitabevinde basın özgürlüğüyle ilgili konuşması için davet edilmiştir. Kitabevi bu etkinlik için Johnson'ın kitabını etkinliğin yapıldığı alana koymuş ve etkinliğe katılan birkaç kişi de Dışişleri Bakanının kitabı imzalamasını istemiştir." ifadeleri kullanıldı.

Osmanlı döneminde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey'in torununun oğlu olan 52 yaşındaki Boris Johnson, Brexit sonrası değişen İngiliz kabinesiyle birlikte 13 Temmuz'dan bu yana Dışişleri Bakanı görevini yürütüyor.



Yorumlar