"Bordo bereye" rekor müracaat

- Özel Kuvvetler Komutanlığının personel ihtiyacının karşılanması için Milli Savunma Bakanlığınca gerçekleştirilen muvazzaf subay ve astsubay alımı yoğun ilgi gördü - İlk defa dışarıdan personel alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı için 35 bin 24 başvuru yapıldı - Başvuruların 12 bin 10'u muvazzaf subaylık, 23 bin 14'ü muvazzaf astsubaylık için gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
"Bordo bereye" rekor müracaat

ANKARA (AA) - SARP ÖZER - Özel Kuvvetler Komutanlığının dışarıdan ilk defa yaptığı personel alımı yoğun ilgi gördü. Bordo bereli olabilmek için 35 bin 24 kişi başvurdu.

Özel Kuvvetler Komutanlığının personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik Milli Savunma Bakanlığınca muvazzaf subay ve astsubay alımı gerçekleştirildi.

Bakanlığın Personel Temin Dairesi Başkalığınca yapılan alım birçok açıdan ilk olma özelliği taşıdı. Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısı ve görevlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığına ilk defa bakanlık tarafından personel alımı yapıldı. Söz konusu alım, komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini bakımından da ilk olma özelliği taşıdı.

Bu kapsamda komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınması planlandı. Ay başında başlayan başvurular yoğun ilgi gördü. Kasım ayının sonunda biten Özel Kuvvetler Komutanlığının personel alımı için 35 bin 24 kişi müracaat etti. Bunlardan 12 bin 10'u muvazzaf subaylık, 23 bin 14'ü muvazzaf astsubaylık için gerçekleştirildi.

Muvazzaf subaylığa başvurmak için en az lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı arandı. Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı istendi.

Başvuruların sona ermesinin ardından müracaatların değerlendirilmesi için hemen komisyonlar toplanacak. Güvenlik soruşturmaları ve mülakatı geçenlerden detaylı sağlık raporu istenecek.

- Halisdemir'li afiş

Milli Savunma Bakanlığınca gerçekleştirilen alıma ilişkin özel afiş de hazırlanmıştı. "Geleceğin subay ve astsubaylarını bekliyoruz" ifadesine yer verilen afişte bordo bereli askerlerin teçhizatlı fotoğrafları da yer almıştı.

Afişteki en dikkat çekici ayrıntıyı ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında darbe girişimine katılan generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafı oluşturmuştu.

- TSK bünyesinden alınıyordu

Daha önce Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapacak personel Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden seçiliyordu.

Gönüllük esasına göre yapılan başvuruların ardından bordo bereli adaylar yoğun kurs ve eğitimden geçiyordu. Bunlardan başarılı olanlar Özel Kuvvetler Komutanlığında görev almaya hak kazanıyordu.

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetlerine dış kaynaktan subay ve astsubay alımına yönelik başvurular da yoğun ilgi görüyor. Bugün sona erecek başvurular kapsamında bin 112 subay kontenjanı için 38 bin 163, 3 bin 47 astsubay kontenjanı için 88 bin 951 müracaatta bulunuldu.

Yorumlar