Bolu’da yüzlerce kişi İsrail ve ABD’yi protesto etti

Bolu’da, Cuma namazı çıkışı bir araya gelen yüzlerce vatandaş, ABD’nin Kudüs kararını protesto ederek yürüyüş düzenlendi.Bolu’da, Sivil İrade Platformu üyeleri ve siyasi parti başkanları, üyeleri ve vatandaşlar Cuma namazı çıkışında...

Google Haberlere Abone ol
Bolu’da yüzlerce kişi İsrail ve ABD’yi protesto etti

Bolu’da, Cuma namazı çıkışı bir araya gelen yüzlerce vatandaş, ABD’nin Kudüs kararını protesto ederek yürüyüş düzenlendi.

Bolu’da, Sivil İrade Platformu üyeleri ve siyasi parti başkanları, üyeleri ve vatandaşlar Cuma namazı çıkışında ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararını protesto etmek için bir araya geldi.

Tabaklar Mahallesi’nde bulunan Kadı Camii önünde toplanan yaklaşık 500 kişi adına basın açıklamasını okuyan Memur Sen İl Başkanı Ahmet Koçak, “Kudüs’ü işgal eden İsrail, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkı iradesini yansıtmak için meydanlardayız. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçilği’nin Kudüs’e taşınmasına yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhatabıdır. ABD’nin bu hamlesi insanlık için manevi tarihi kıymete sahip bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacını taşımaktadır. Bu yolla diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü 3’üncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedirler. Oysa Kudüs bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir” dedi.

Yorumlar