Bolu'da "engelsiz yaşam" pikniği yapıldı

- Piknikte engelli öğrencilerden oluşan "Engel tanımaz ritim grubu" konser verdi

Google Haberlere Abone ol
Bolu'da "engelsiz yaşam" pikniği yapıldı

BOLU (AA) - Bolu'da düzenlenen engelsiz yaşam pikniğinde engelli öğrenciler bir araya geldi.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Bolu Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Orman Parkı'nda düzenlenen pikniğe, Belediye Başkan yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve İhsan Ağcan ile İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve kentte bulunan özel eğitim merkezlerinde eğitim gören engelli öğrenciler ile aileleri katıldı.

Emine Davarcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşayan engellilerin yakın zamana kadar sokağa çıkmayarak topluma karışmadığına değinerek, son 12 yıldır engellilerin daha çok hayatın içine girdiğini vurguladı.

Yaşanan gelişmelerle birlikte artık hayatın her alanında engelli bireylerin görüldüğünü anlatan Davarcıoğlu, "Ben engelli bireylerin ailelerini de kutluyorum. Hele ki annelerin önünde saygıyla eğiliyorum. Emek verdikleri, onların hiçbir şeyini eksik etmeden büyüttükleri için aileleri kutluyorum." şeklinde konuştu.

Yusuf Cengiz de engelli aileleri bir araya getirmek ve onlara daha farklı bir gün yaşatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, engelli öğrencilerden oluşan 10 kişilik "Engel tanımaz ritim grubu" davetlilere konser verdi.

Alana getirilen müzik aletlerini çalan engelli öğrenciler, söyledikleri şarkı ve türkülerle de diğer engelli arkadaşlarını da eğlendirdi.

Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmen olarak görev yapan bedensel engelli Mehmet Çoksezgin, "Engelli bir çocuğun annesine sözleri" isimli yazısını okudu.

Anne karnındaki bir engellinin annesine söylediği ve yaşayacağı zorlukları anlattığı yazıyı dinleyen bazı engelli annelerinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Yorumlar