Boko Haram ile mücadele

- Nijerya Genelkurmay Başkanı Buratai: - "Boko Haram'ın Çad Gölü bölgesinden temizlenmesine sayılı günler kaldı"

Google Haberlere Abone ol
Boko Haram ile mücadele

ENCEMINE (AA) - Nijerya Genelkurmay Başkanı Tukur Yusuf Buratai, Boko Haram'ın yakında bölgeden tamamen silineceğini belirtti.

Çad'ın başkenti Encemine'ye yaptığı ziyaret kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Buratai, "Örgütle mücadele eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (FMM) oluşturulduğundan bu yana Boko Haram ile savaşta ciddi ilerlemeler kaydedildi. Örgütün, Çad Gölü bölgesinden temizlenmesine sayılı günler kaldı." dedi.

FMM sayesinde, Çad Gölü'ndeki ülkelerin önemli kentlerinin örgütün etkilerinden arındırıldığını söyleyen Buratai, Boko Haram'ın söz konusu bölgedeki faaliyetlerinin büyük oranda azaldığını dile getirdi.

Buratai, güvenliği sağlamak amacıyla daha çok şey yapılması gerektiğine dikkati çekerek uluslararası toplumu, örgütle mücadele eden ülkelere destek olmaya çağırdı. Buratai ayrıca örgütün 2014'te Chibok kasabasında kaçırdığı ve rehin tuttuğu kız öğrencilerin kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Boko Haram, Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya'nın kuzeyinde Muhammed Yusuf tarafından 2002 yılında kuruldu. Özellikle Nijerya, Kamerun, Çad ve Nijer'i hedef alan örgütün düzenlediği saldırılarda on binlerce sivil yaşamını yitirirken, 2 milyondan fazla kişi de göç etmek zorunda kaldı.

Kamerun, Nijerya, Benin, Çad ve Nijer, Boko Haram ile mücadele kapsamında geçen yıl FMM'yi oluşturmuştu.


Yorumlar