Boğluca Deresi'nde ıslah çalışmaları

İSTANBUL (AA) - Silivri Boğluca Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor. Çalışmalarını yerinde inceleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AA muhabirine...

Google Haberlere Abone ol
Boğluca Deresi'nde ıslah çalışmaları

İSTANBUL (AA) - Silivri Boğluca Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor.

Çalışmalarını yerinde inceleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AA muhabirine, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini anlattı.

Projenin, Silivri'nin denizle buluşmasını sağlayacağını belirten Işıklar, şunları kaydetti;

"Silivri'de bu çalışmanın tamamlanmasıyla doğal afetlere hazırlıklı olacağız. Allah korusun, hiçbir şekilde sel baskını yaşamayacağız. Dere yatağı genişliği 38 metreyi buluyor ve üst açıklığıyla beraber 50 metre olacak. 3 metrelik Hızır Ilkın Köprüsü'nü 10 metreye çıkaracağız. Estetik tarihi köprüyü tamamlayarak 500 yıllık Mimar Sinan Köprüsü'ne yakışan bir köprüyle tamamlamış olacağız. Süreç uzun oldu ama aynı zamanda İSKİ yetkilileri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyemizle koordinasyonlu olarak çalışmalar hızlı ilerliyor."

Proje kapsamında Mimar Sinan Köprüsü'nün onarılarak tarihi değerine yakışan bir hale getirilmesinin önemli olduğunu dile getiren Işıklar, çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Derenin ıslahından sonra bölgenin turizm potansiyelinin de artacağını belirten Başkan Işıklar, dere çevresinde de açık kafeler yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar