Bodrum'daki makilik alan yangını

- Yangın, müdahalelere rağmen ormanlık alana sıçradı

Google Haberlere Abone ol
Bodrum'daki makilik alan yangını

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı.

Edinilen bilgiye göre, Dereköy Mahallesi'ndeki makilik alanda çıkan yangın, yaklaşık 20 hektarlık alanda etkisini gösteriyor.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle Yakaköy mevkisine kadar ulaşan yangın, yaklaşık 1 hektarlık alanı kaplayan Çilekdağı ormanlık alanına sıçradı.

Yangın, üç yangın söndürme uçağı, bir yangın söndürme helikopteri ile 10 yakın arazöz ile Muğla Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı itfaiye ekipleriyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Köylülerden Aşkın Yayman, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuvvetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığını söyledi. Yangın bölgesinde bir çobana ait ağılın da bulunduğunu anlatan Yayman, "Dumanlar bütün bölgeyi sarmış durumda. Yazık bu yanan alanlara. İnşallah daha büyümeden kontrol altına alınır." dedi.

Dereköy Mahallesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına, iki yangın söndürme uçağı, bir yangın söndürme helikopteri ile Muğla Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ve itfaiye ekipleriyle müdahale edilmeye başlanmıştı.

Yorumlar