"Bodrum'da Rusya Kültür Günleri" etkinliği

- Bodrum'da düzenlenen etkinlik, Rus ve Türk mutfağından lezzetlerin beğeniye sunulması ve dans gösterileriyle sona erdi - Kültür ve Turizm İl Müdürü Çelik: "Muğla olarak hedefimiz 1 milyon Rus vatandaşını bölgemizde misafir etmek"

Google Haberlere Abone ol
"Bodrum'da Rusya Kültür Günleri" etkinliği

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Bodrum'da Rusya Kültür Günleri" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), Bodrum Belediyesi ve Spektr Grup iş birliğinde düzenlenen etkinlik İskele Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Rus ve Türk mutfağından lezzetler katılımcıların beğenisine sunulurken, etkinlikte farklı yaşlardaki Türk ve Rus dansçılar da sahne aldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik, yaptığı konuşmada, iki milletin damak tadının ve hünerlerinin sergilendiğini, ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Rusya'nın önemli bir destinasyon olduğunu ifade eden Çelik, "Her yıl ülkemize 3 buçuk, 4 milyon Rus vatandaşın geldiğini biliyoruz. Hedefimiz Muğla olarak 1 milyon Rus vatandaşını bölgemizde misafir etmek. Bunların da kimi yelken sevdalısı, kimi gastronomi, kimi sanat, kimi kültür ama ne ararlarsa bu bölgede bulabileceklerini düşünüyoruz." dedi.

BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar da amaçlarının Rusya'dan ve Rusça konuşan ülkelerden Bodrum'a gelen turist sayısını artırmak olduğunu belirtti.

Spektr Grup Genel Yönetmeni Sergey Klyuev, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin iki milletin iş birliğine ve dostluğuna yardımcı olacağına inandıklarını söyledi.

Klyuev, "İki ülke arasındaki ilişkinin iyileşmesi herkesi sakinleştirdi. Biz bu organizasyona yılbaşında başlamıştık. Dostluk ilişkileri her zaman vardı ve devam ediyordu. Böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesinde hedef, Bodrum'un tanıtımını yapmaktı." diye konuştu.

Rus vatandaşları da iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Yorumlar