Bodrum'da DSİ hattındaki patlama

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 8 gün önce DSİ hattındaki patlamada zarar gören boruları değiştirme çalışmaları devam ediyor - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün: "Tatil için Bodrum'a gelenler ve ilçede yaşayan vatandaşlar suyun yokluğunu en acı bir şekilde yaşıyor"

Google Haberlere Abone ol
Bodrum'da DSİ hattındaki patlama

MUĞLA (AA) - Bodrum'da, 26 Ağustos'ta Devlet Su İşleri (DSİ) hattındaki patlamada zarar gören boruları değiştirme çalışmaları devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler bölgede aralıksız çalışma yürütüyor. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi yetkilileri, çalışmaların devam ettiği alanda incelemelerde bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaklaşık 10 günden bu yana ilçeye su verilemediğini belirtti. Bölgede MUSKİ ekiplerinin 24 saat çalıştığını ifade eden Kocadon, "En kısa zamanda bunu düzelteceğiz. Bayramdan önce Bodrum'a suyu vereceğiz. Bu patlaklar daha önce Güvercinlik-Mumcular arasında patlıyordu. Bu hat DSİ tarafından yenilenmişti. Bu patlayan hat değişmeyen kısımda kalan hat." dedi.

Kocadon, patlamanın Mumcular Barajından gelen hatta meydana geldiğini, bu nedenle Turgutreis, Yalıkavak, Yalıçiftlik gibi mahallelere su verilemediğini aktardı.

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen de patlamanın hemen ardından çalışmalara başlandığını vurguladı. Bayram öncesinde sıkıntı yaşanmaması için acele ihale gerçekleştirdiklerini dile getiren Ülgen, "Boruları bulmakta zorluk çektik. Burası için yarın 6 tır daha boru gelecek. Hattın üzerinde mülkiyet alan olduğu için ormanlık alana geçmek zorunda kaldık. İş makineleriyle 6 gündür kırmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Ülgen, Kurban Bayramı'nda su sıkıntısı yaşanmaması için değişmesi gereken ilk 500 metrelik alanı tamamlayıp suyu vermeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Bölgede incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise tatil için ilçeye gelenler ve ilçede yaşayan vatandaşların suyun yokluğunu en acı bir şekilde yaşadıklarını belirtti.

Bölgenin DSİ tarafından Bodrum'un uzun süreli su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapıldığının altını çizen Gürün, "Bu hatta kullanılan boruların nitelikleri ve kalitesi dayanıksız olduğu için çok patlak meydana geldi. Yolları kapatan büyük su patlakları oldu. Bunun üzerine 17 kilometrelik alanda düzeltmeye çalıştılar." dedi.

- "DSİ'nin hattında 447 defa patlama oldu"

DSİ'nin kalan son bin 200 metrelik kısmının ihalenin içinde olmasına rağmen ihaleden çıkarttığını öne süren Gürün, şöyle konuştu:

"Neden ihaleden çıkarttık? Çünkü buradaki mülkiyetle ilgili sorunlardan dolayı çıkartıyor. Burada bulunan mülkiyetin önü dere yatağı. Borular iki metredeyken buranın doldurulması nedeniyle boruya ulaşmak için 11 metre aşağı inmek zorunda kaldık. Şu anda Bodrum'da DSİ müteahhidi tarafından yapılmış olan hatta 447 patlak oldu. Buradaki işin DSİ tarafından yapılması gerekiyor."

Kazı çalışmalarının yarın bitirileceğini ifade eden Gürün, bölgeye 6 tırla getirilecek boruların montaj işlemlerine başlayacaklarını ve cumartesi gününe kadar su vermeyi planladıklarını bildirdi.


Yorumlar