Bodrum'da deniz dibi temizliği

- Bodrum'da dalgıç timinin katılımıyla düzenlenen temizlik çalışmasında, denizden otomobil lastikleri, cam ve metal atıklar, otomobil farı ve sinyali ile bazı kozmetik malzemeleri çıkartıldı

Google Haberlere Abone ol
Bodrum'da deniz dibi temizliği

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, dalgıç timlerinin katılımıyla deniz dibi temizliği yapıldı.

Bodrum Belediyesince "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla başlatılan etkinlik, ilçeye bağlı Gölköy Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Gölköy Limanı'nda başlayan ve sahil şeridinde devam eden temizlik çalışmasına, Bodrum Belediyesinde görevli 9 dalgıç ile belediye temizlik personeli katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren temizlik çalışmasında denizden otomobil lastikleri, cam ve metal atıkları, otomobil farı ve sinyali ile bazı kozmetik malzemeleri çıkarıldı.

Balıkçı teknesi ve sürat botlarıyla kıyıya taşınan atıklar, bir süre limanda sergilendi. Çıkartılan atıklar, temizlik çalışmasını izleyen ortaokul öğrencilerine de anlatıldı.

- "Denizden çıkan malzemeler çok şaşırttı"

Gölköy Ahmet Nail Coşkunoğlu Ortaokulu Müdürü Yonca Adsay, öğrencilerle birlikte çevre temizliği etkinliğine katıldıklarını söyledi.

Öğrencilere küçük yaşlarda çevre bilincinin aşılanması gerektiğine işaret eden Adsay, "Çevre mühendisinin de verdiği bilgilerle çocuklarımız atıkların ne kadar zamanda yok olduğunu anlıyor. Bundan sonra öğrencilerimiz de daha dikkatli olacaklardır." dedi.

Yonca Adsay, denizden çıkan atıkların kendisini çok şaşırttığını da belirterek, "Özellikle araç farı, oto lastiği ve oje gibi malzemelerin çıkması bizleri çok şaşırttı." diye konuştu.

Sergilenen atıklar daha sonra belediye ekiplerince bölgeden kaldırıldı.

Öte yandan, temizlik çalışması sualtı kameralarınca da kaydedildi.

Yorumlar