BM'den Suriye'de 1,3 milyon kişiye insani yardım

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Ocak 2016'dan bu yana Suriye'de karadan ve havadan insani yardım...

Google Haberlere Abone ol
BM'den Suriye'de 1,3 milyon kişiye insani yardım

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Ocak 2016'dan bu yana Suriye'de karadan ve havadan insani yardım ulaştırdıkları kişi sayısının yaklaşık 1 milyon 300 bini bulduğunu söyledi.

Laerke, BM Cenevre Ofisinde düzenlediği basın toplansında, dün Şam kırsalında bulunan kuşatma altındaki Modamiye'ye 23 tırdan oluşan insani yardım konvoyunun girdiğini ve 35 bin kişiye gıda, ilaç, eğitim ve temizlik malzemeleri dağıttıklarını aktardı.

BM ve paydaşlarının Ocak 2016'dan bu yana Suriye'de karadan ve havadan insani yardım ulaştırdıkları kişi sayısının yaklaşık 1 milyon 300'e ulaştığını belirten Laerke, toplam 115 konvoyla da insani yardım yapıldığını aktardı.

Sözcü Laerke,Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye tarafına geçen ve Esed rejiminin gerekli güvenlik teminatını vermemesi nedeniyle bir haftadır ara bölgede bekleyen 40 tırın durumuyla ilgili, "Konvoy her an hareket etmeye hazır, ama öncelikle konvoy için gerekli gerekli güvenlik teminatının verilmesi lazım." dedi.

Esed rejimine bir kez daha gerekli teminatların verilmesi çağrısını yineleyen Laerke, söz konusu konvoyun Halep'in doğusunda yardım bekleyen 250 bin kişiye ulaşması için son ana kadar umudunu kesmeyeceğini dile getirdi.

Laerke, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı Jan Egeland'ın, 40 tırın taşıdığı gıda yardımlarının son kullanma tarihinin pazartesi sona ereceği şeklindeki açıklamasını da düzeltme ihtiyacı duyduklarını belirterek, tırlardaki gıda yardımlarının birkaç ay boyunca bozulmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

De Mistura'nın Danışmanı Egeland, dün düzenlediği basın toplantısında, Esed rejiminin gerekli güvenlik teminatını vermemesi nedeniyle bir haftadır ara bölgede bekleyen 40 tırın taşıdığı gıda yardımlarının son kullanma tarihinin pazartesi sona ereceği uyarısını yapmıştı.



Yorumlar