BM'den Kuzey Kore'nin füze denemesine tepki

- BM, Kuzey Kore'nin son füze denemesinden "derin rahatsızlık" duyduğunu bildirdi - Japonya BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı

Google Haberlere Abone ol
BM'den Kuzey Kore'nin füze denemesine tepki

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Kuzey Kore'nin son füze denemesiyle ilgili "derin rahatsızlık" duyduğunu bildirirken, Japonya BM Güvenlik Konseyini (BMGK) acil toplantıya çağırdı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin son füze denemesiyle ilgili "Kuzey Kore'nin Japonya'nın özel ekonomik bölgesine düşen en son füze atışından derin rahatsızlık duyduk." dedi.

Bu tür eylemlerin bölgesel barış ve istikrarı ciddi derecede baltaladığını vurgulayan Dujarric, "Kuzey Kore'ye, bu seyri tersine çevirmek ve samimi bir diyalog sürecine geri dönmek için uluslararası toplumun talebine kulak verme çağrımızı yineliyoruz." diye konuştu.

- BMGK'ya acil toplantı çağrısı

Kuzey Kore'nin iki orta menzilli balistik füze fırlattığına ilişkin Japonya ve Güney Kore'den yapılan açıklamaların ardından, Japonya, BMGK üyelerini konuyu görüşmek üzere acil toplantıya çağırdı.

Konu, BMGK'nın akşama doğru yapılacak kapalı oturumunda ele alınacak.

Yorumlar