BM'den 30 bin Iraklıya gıda yardımı

- Geçen ay DAEŞ'ten kurtarılan Irak'ın Kayyara nahiyesinde yaşayan 30 bin kişiye gıda yardımı ulaştırıldı

Google Haberlere Abone ol
BM'den 30 bin Iraklıya gıda yardımı

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı'nın (WFP), Irak'ın Musul vilayetine bağlı Kayyara nahiyesinde iki yıldır kuşatma altında yaşayan 30 binden fazla ihtiyaç sahibine gıda yardımı yaptığı açıklandı.

BM'nin Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında konuşan WFP Sözcüsü Bettina Luescher, Irak ordusu tarafından geçen ay kurtarılan Kayyara nahiyesinde 30 bin kişiye bir ay yetecek gıda yardımında bulunduklarını bildirdi.

Yerlerinden edilerek Kayyara çevresindeki kamplarda yaşayan ve bazı nahiye sakinlerince misafir edilen 2 bin civarındaki aileye de gıda yardımı yapıldığını dile getiren Luescher, WFP'nin bölgedeki yerel ortakları ile hazırladığı yardım paketlerinin hurma, fasulye, konserve, pirinç, mercimek, un, bulgur ve bitkisel yağdan oluştuğunu belirtti.

Luescher, DAEŞ'in 2 yıl boyunca kontrolü altında tuttuğu Musul'un Kayyara nahiyesinden Erbil, Kerkük ve Selahaddin şehirlerindeki kamplara kaçanların da WFP'nin ortakları vasıtasıyla düzenli olarak gıda yardımı aldığını anımsattı.

Ülkede 2014 haziran ortasında başlayan çatışmalar neticesinde 3 milyon Iraklının yerinden edildiğine dikkati çeken Luescher, WFP'nin ülke genelinde 1 milyon Iraklıya düzenli gıda yardımında bulunduğunu sözlerine ekledi.

Musul'un kurtarılması operasyonundan önce stratejik öneme sahip olan ve Irak'ın petrol zengini bölgesi olarak bilinen Kayyara nahiyesi, 2 yıl aradan sonra 25 Ağustos'ta Irak ordu güçleri tarafından DAEŞ'ten kurtarılmıştı.



Yorumlar