BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, Suudi Arabistan'da

- BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, 18 ülkenin Sana büyükelçileriyle bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, Suudi Arabistan'da

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in, 18 ülkenin Sana büyükelçileriyle Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya geldiği bildirildi.

Hükümet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ahmed, BM Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) daimi üye ülkeler, Körfez ülkeleri ile İtalya ve Türkiye gibi ülkelerin büyükelçilerinden oluşan grupla gerçekleştirdiği görüşmede, sunduğu barış planının, Yemen'deki mevcut krizin siyasi çözümü için tek çare olduğunu dile getirdi.

Ahmed, halihazırda geçici başkent Aden'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile görüşmek üzere önümüzdeki günlerde Aden'e hareket edeceğini belirtti.

Hadi dün, Ahmed'in Riyad ziyaretiyle eş zamanlı olarak geçici başkent Aden'e gitmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, ekim ayının sonunda sunduğu barış planında, yeni bir cumhurbaşkanı yardımcısı tayin edilmesi, geçiş dönemini yönetecek ve siyasi diyalog sürecinin yeniden başlamasına öncülük edecek ulusal uzlaşı hükümeti kurulması, anayasal sürecin tamamlanması ve akabinde seçimlerin yapılması gibi maddelerin yer aldığını açıklamıştı.

Yorumlar