BM Suriye'deki sivil altyapının tahribinden "derin" rahatsız

- BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric: - "BM, çatışmanın tüm taraflarına, sivil halk için zaruri olan hastanelerin ve sivil altyapının tahrip edilmesine son verilmesi çağrısında bulunuyor"

Google Haberlere Abone ol
BM Suriye'deki sivil altyapının tahribinden "derin" rahatsız

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'deki siviller için zaruri olan hastanelerin ve sivil altyapının tahrip edilmesine son verilmesi çağrısında bulundu.

Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric yaptığı açıklamada, "BM, Suriye'de ülke genelinde, özellikle sağlık tesisleri başta olmak üzere, sivil altyapının tahrip edilmesinden derin rahatsızlık duyuyor" ifadesini kullandı.

Son günlerde BM'ye, 3'ü Halep'te olmak üzere toplam 5 hastanenin hava saldırısına maruz kaldığına ilişkin raporlar geldiğini aktaran Dujarric, Dara ve İdlib'de birer hastanenin hava saldırısına uğradığını belirtti. Dujarric, saldırılar sonucunda onlarca kişinin yaralandığını ve yaralılar arasında çocuklar ve bir hamile kadının da olduğunu vurguladı.

Dujarric ayrıca, saldıraya uğrayan sağlık tesislerinin onbinlerce kişiye hayat kurtarıcı sağlık bakım hizmeti verdiğine ancak birçok tesisin tamamen kullanılamaz olduğuna işaret etti.

Açıklamasında, 31 Temmuz ve 1 Aralık'taki saldırılarda Halep'in elektrik ve su dağıtım altyapısının da hasar gördüğünün rapor edildiğini bildiren Dujarric, bunun kentte elektriklerin ve suyun kesilmesine neden olduğunu aktardı.

Sözcü Dujarric, "BM, çatışmanın tüm taraflarına, sivil halk için zaruri olan hastanelerin ve sivil altyapının tahrip edilmesine son verilmesi ve uluslararası insani hukuk ve uluslararası insan hakları hukuku altındaki yükümlülüklerine uyulması çağrısında bulunuyor." değerlendirmesini yaptı.


Yorumlar