BM Libya Özel Temsilcisi Selame Mısır'da

- Selame, Mısır Genelkurmay Başkanı Hicazi ile Libya krizini görüştü

Google Haberlere Abone ol
BM Libya Özel Temsilcisi Selame Mısır'da

KAHİRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame'nin, Mısır Genelkurmay Başkanı Mahmud Hicazi ile bir araya geldiği bildirildi.

Mısır ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Selame-Hicazi görüşmesinde, Mısır'ın krize çözüm bulunması için Libyalı taraflarla gerçekleştirdiği toplantılarda varılan sonuçların değerlendirildiği belirtildi.

Hicazi görüşmede, Mısır'ın, Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan Siyasi Anlaşma doğrultusunda bir uzlaşının sağlanması için çalıştığını ifade ederek, Libya'nın toprak bütünlüğünü korumayı amaçlayan tüm çalışmalara destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

BM'nin ve Genel Sekreteri Antonio Guterres'in önceliğinin Libya krizi olduğunu belirten Selame ise Mısır ve krizin diğer taraflarıyla gelecek dönemde iş birliğine devam etmenin önemine dikkati çekti.

Mısır, geçen aylarda Libya krizinin çözümünün değerlendirildiği pek çok görüşmeye ev sahipliği yapmıştı.

BM'nin girişimleriyle 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde varılan Libya Siyasi Anlaşması uyarınca Başkanlık Konseyi (BK) kurulmuştu. BM Güvenlik Konseyi 2259 sayılı kararla BK'yı Libya'nın tek meşru temsilcisi olarak tanımıştı.

Yorumlar