BM: "Halep'te 3 saatlik ateşkes yeterli değil"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) İnsani işler ve Acil Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien, Rusya'nın açıkladığı Halep'te 3 saatlik...

Google Haberlere Abone ol
BM: "Halep'te 3 saatlik ateşkes yeterli değil"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) İnsani işler ve Acil Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien, Rusya'nın açıkladığı Halep'te 3 saatlik ateşkesin sivillerin ihtiyacının karşılanması açısından yeterli olmadığını söyledi.

O'Brien, Rusya'nın Halep'te 11 Ağustos'tan itibaren günde 3 saat ateşkes uygulanacağına ilişkin açıklamasının ardından BM'de düzenlediği basın toplantısında, bu süreyi sivillerin ihtiyacının karşılanması açısından yeterli bulmadığını ifade etti.

Stephen O'Brien, "İhtiyaçların karşılanabilmesi için 2 şerite ve yeterli kamyon almak için 48 saate ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, "Bize 3 saatlik teklif yapıldığında, bu 3 saatte ne başarılabileceğini sormak zorundasın" diyen O'Brien, "Açıkcası hepimiz orada basitçe sadece ihtiyaçları karşılamak için bulunuyoruz ve bunu yapmak için yeterli kapasiteye ihtiyacımız var" dedi.

O'Brien, BM Güvenlik Konseyi'nin dünkü kapalı toplantısında yaptığı konuşmada 48 saatlik ateşkes talebini yinelerken, Halep'te 2 milyon kişinin 4 gündür evlerinde su akmadığını ve savaş yorgunu kentte ciddi sağlık riskinin olduğunu hatırlattı.

Bugün Rusya'dan yapılan açıklamada, Suriye'nin Halep kentinde, 11 Ağustos'tan itibaren günde 3 saat ateşkes uygulanacağı ve kente insani yardım konvoylarının gireceği belirtilmişti.



Yorumlar