BM Genel Sekreteri Ban, Mogadişu'daki terör saldırısını kınadı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki uluslararası havalimanına düzenlenen terör...

Google Haberlere Abone ol
BM Genel Sekreteri Ban, Mogadişu'daki terör saldırısını kınadı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki uluslararası havalimanına düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Ban'ın Mogadişu'daki uluslararası havalimanına bomba yüklü iki araçla gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınadığı bildirildi.

Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilere yaptığı açıklamaya göre, terör saldırısı nedeniyle Genel Sekreter Ban'ın ölenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

Ban ayrıca, bu tür suç eylemlerinin, BM'nin Somali halkına ve hükümetine ülkede istikrar ve barış ortamının sağlanması çabasına destek verme konusundaki kararlılığını azaltamayacağını teyit etti.

BM Genel Sekreteri Somali Özel Temsilcisi Michael Keating de saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını bildirdi. Ölenler arasında şu ana kadar herhangi bir BM personelinin bulunmadığını belirten Keating, Somali'deki BM topluluğu adına, ölenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

Somali'nin başkenti Mogadişu Havalimanı yakınındaki Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) üssüne bu sabah bombalı iki araçla düzenlenen intihar saldırısında en az 12 kişi hayatını kaybetmişti.


Yorumlar