BM Genel Sekreteri Ban, Gazze'den ayrıldı

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, birkaç saat için geldiği Gazze Şeridi'nden ayrıldığı bildirildi. Birleşmiş Milletler...

Google Haberlere Abone ol
BM Genel Sekreteri Ban, Gazze'den ayrıldı

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, birkaç saat için geldiği Gazze Şeridi'nden ayrıldığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Sözcüsü Adnan Ebu Hasene AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ban'ın, Erez Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze'den ayrıldığını söyledi.

Genel Sekreterin UNRWA çalışanlarıyla görüştüğünü ve sığınmacı çocuklarla konuştuğunu anlatan Hasene, Ban'ın, Genel Sekreterlik koltuğunda oturduğu sürece Gazze için çalışma sözü verdiğini aktardı.

Hasene ayrıca Ban'ın, "BM Genel Sekreteri olarak çalıştığım 10 yıl içinde Gazze'yi dört kez ziyaret ettim. Ziyaret etmediğim birçok yer var. Buradaki çocuklar ve Gazze'nin yeniden imarı için çalışacağım." şeklindeki ifadelerini aktardı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, sabah saatlerinde beraberindeki heyetle Erez Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne ulaşmıştı.

Ban, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırıların ardından 14 Ekim 2014'te Gazze'ye kısa bir ziyaret gerçekleştirmiş, burada yaptığı açıklamada, abluka nedeniyle bölgeye girişine izin verilmeyen inşaat malzemelerinin girişinin sağlanması için İsrail, Filistin yönetimi ve BM arasında varılan üçlü anlaşmanın derhal etkinleştirilmesini istemişti.

Yorumlar