BKM Genel Müdürü Canko:

- "Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı BKM Express sivil toplum kuruluşlarını potansiyel bağışçılarla buluşturan Açık Açık Derneği'nin online bağış platformunun dijital sponsoru oldu" - "BKM Express, sunduğu altyapıyla sivil toplum ile kuruluşlar arasında köprü vazifesi görerek, bağış süreçlerini hızlandırıyor. BKM olarak sivil toplum girişimlerini desteklemeyi sürdüreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
BKM Genel Müdürü Canko:

İSTANBUL (AA) - Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı BKM Express'in sivil toplum kuruluşlarını potansiyel bağışçılarla buluşturan Açık Açık Derneğinin online bağış platformunun dijital sponsoru olduğunu belirtti.

BKM'den edinilen bilgiye göre Canko, Açık Açık Derneğinin tanıtım etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının birbirinden ulvi amaçları, birbirinden değerli gönüllüleri olduğunu ifade eden Canko, ellerindeki kısıtlı kaynaklarla farklı amaçlara yönelik projeler gerçekleştirdiklerini ve bu projelerin gerçekleşmesi için özel sektörün desteğinin çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Canko, BKM Express'i ücretsiz, hızlı, kolay ve güvenilir bir dijital ödeme aracı olarak kullanıma aldıkları ilk günden bu yana e-bağış kavramına yönelik çalışmalar yaptıklarını anımsattı.

BKM Express'i sunduğu altyapıyla sivil toplum ile sivil toplum kuruluşları arasında bir köprü vazifesi gördüklerini ve bağış süreçlerini hızlandırdıklarını aktaran Canko, şu değerlendirmeleri yaptı:

"BKM olarak sivil toplum girişimlerini desteklemeyi sürdüreceğiz. Chatbot teknolojisinden faydalanarak yeni bir hizmet geliştirdik.Yeni inovasyonumuzla artık Facebook Messenger'da BKM Express sohbet ekranındayken sadece birkaç adımda bağış yapılabilecek. Bu geliştirmeyi yaparken son dönemin popüler teknolojilerinden chatbot teknolojisinden faydalandık. Chatbot, sohbet ekranı üzerinden istediğiniz işlemleri hızlı biçimde yapmanızı sağlayan ve kullanım alanları giderek genişleyen bir teknoloji. Bu teknoloji ile bağış yapılmasını sağlamak için Facebook'un sohbet uygulaması olan Messenger üzerinden BKM Express hesabını açmak ve hangi kuruma, ne kadar bağış yapılmak istendiğini belirtmek yeterli. Bu inovasyonu, geleceğe yön verecek olan yapay zeka ve machine learning teknolojileri alanında attığımız ilk adım olarak görüyor ve bu anlamlı çok değerli buluyoruz."


- BKM Express'ten bağış kampanyası


Soner Canko, BKM Express’ten Açık Açık platformu bünyesindeki sivil toplum kuruluşlarına yapılacak ilk bin bağışa bin adet ek bağış desteği verecekleri bilgisini verdi.

Alışveriş deneyimini kolay, hızlı ve güvenli hale getiren, Türkiye'nin ilk dijital cüzdanı BKM Express'in sivil toplum kuruluşlarını potansiyel bağışçılarla buluşturan Açık Açık Derneğinin online bağış platformunun dijital sponsoru olduğunu ifade eden Canko, "BKM Express ile Açık Açık Derneği iş birliğinin ilk adımı ise '1.000 Bağışa 1.000 Bağış da BKM Express'ten' kampanyası olacak. Kampanya kapsamında BKM Express, BKM Express üzerinden Açık Açık platformu bünyesindeki sivil toplum kuruluşlarına yapılacak ilk bin bağışa karşılık, söz konusu STK'lara yapılan bağış tutarı kadar belirlenen bir üst sınır dahilinde ek bağış yapacak." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar