"Bizi meydanlara götür, milletimize sahip çıkalım"

- Çankırı'da yaşayan 91 yaşındaki İsmail ve Emine Çalışkan çifti, FETÖ'nün darbe girişiminin olduğu andan itibaren her gün torunlarının yardımıyla Belediye Meydanı'na gelerek "demokrasi nöbeti" tutuyor - İsmail Çalışkan: - "Bu hainlere bu vatanı vermeyeceğiz. Hainlere bu vatanı vermemek için burada nöbet tutuyoruz, sabaha kadar bekliyoruz" - Torun Dereli: - "Darbenin olduğu ilk gün saat 22.30 gibi aradılar, ben çok şaşırdım. Telefonda 'Bizi meydanlara götür, milletimize sahip çıkalım' dediler. İlk günden beri amca çocuklarımla birlikte onları buraya getiriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Bizi meydanlara götür, milletimize sahip çıkalım"

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin olduğu andan itibaren her gün torunlarının yardımıyla meydanlara giden 91 yaşındaki İsmail ve Emine Çalışkan çifti, "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Çankırı'da 1960 ve 1980 darbelerini yaşayan 75 yıllık evli çift, her akşam torunlarıyla birlikte meydanda ellerine aldıkları Türk bayrakları ile darbelere karşı mücadele ediyor. Emine Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin darbe girişiminde önemli bir başarı elde ettiğini söyledi.

Kalkışmayla ilgili detayları televizyonda izlediklerini belirten Çalışkan, "Vatanımıza, milletimize Allah'ım zeval vermesin, darbeyi yapanları da kahretsin. Her gün televizyondan seyrediyoruz, görüyoruz, izliyoruz, canımız sıkılıyor." dedi.

Ellerinden sadece meydana gitmenin geldiğini dile getiren Çalışkan, "Kendimiz gelemediğimiz için torunlarımıza söylüyoruz. Onlar bizi meydana getiriyor. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a uzun ömür versin. Bizler yapılanları görünce mahvoluyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Ancak buraya gelip bayrak sallıyoruz." diye konuştu.

İsmail Çalışkan da geçmişte darbeleri gördüğünü aktararak, "1960 darbesini, 1970 muhtırasını ve 80 darbesini gördük ama böyle bir şey görmedik. Ben 91 yaşındayım. Allah, devletimizi, milletimizin başından eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

Hainlere vatanı teslim etmeyeceklerini vurgulayan Çalışkan, "Buraya gelip oturuyoruz, konuşulanları dinliyoruz. Bu hainlere bu vatanı vermeyeceğiz. Hainlere bu vatanı vermemek için burada nöbet tutuyoruz, sabaha kadar bekliyoruz." sözlerine yer verdi.

Torun Aytaç Burak Dereli de dedesi ve anneannesini kuzenleri ile birlikte her akşam meydana götürdüklerini söyledi.

Dedesinin 15 Temmuz akşamı kendisini aradığını dile getiren Dereli, "Darbenin olduğu ilk gün saat 22.30 gibi aradılar, ben çok şaşırdım. Telefonda 'Bizi meydanlara götür, milletimize sahip çıkalım' dediler. İlk günden beri amca çocuklarımla birlikte onları buraya getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Böyle bir ailenin torunu olduğu için çok mutlu olduğunu aktaran Dereli, "Vatan ve millet için anneannem dua ediyor, dedem her gün bayrak sallıyor. Böyle bir ailenin torunu olmaktan gurur duyuyorum. Vatana ve millete sahip çıkan bir anneanne ve dedenin torunu olmaktan gurur duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar