"Biz şehit olmaya gittik"

- FETÖ'nün darbe girişimine karşı koymak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün önüne giden ve atılan bomba sonucu yaralanan inşaat ustası Süleyman Tok, şehir dışında olan eşini de telefonla arayarak meydanlara çıkması için yönlendirdi - Hastanede tedavisi devam eden Tok: - "Eşimi aradım. 'Ben gidiyorum, şehit olmaya gidiyorum. Sen de git, sen de şehit ol' dedim. Bunun üzerine eşim de Samsun'da yürüyüşe katıldı. Biz, şehit olmaya gittik" - İlknur Tok: - "Çocuklarımıza güzel bir vatan bırakabilmek için sokağa çıktık, yürüdük"

Google Haberlere Abone ol
"Biz şehit olmaya gittik"

ANKARA (AA) - YEŞİM SERT KARAASLAN - FETÖ'nün darbe girişimine karşı koymak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün önüne giden ve atılan bomba sonucu yaralanan inşaat ustası Süleyman Tok, "Eşimi aradım. 'Ben gidiyorum, şehit olmaya gidiyorum. Sen de git, sen de şehit ol.' dedim. Biz, şehit olmaya gittik." diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanarak, hastanede tedavi altına alınan Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan cep telefonlarına gelen mesaj üzerine, darbe girişimine tepki göstermek üzere evinden dışarı çıktığını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün önüne atılan bomba sonucu yaralandığını anlatan Tok, emniyete askerin girdiğini gördüklerini, yanındaki diğer vatandaşlarla birlikte askerleri takip ettiklerini ifade etti. Tok, "Biz de onların peşinden girerken, askerleri engellemeye çalıştık. Gençlerimizin, mermilere karşı saldırdığını gördüm." dedi.

-"Zırhlılardaki askerlerin hiçbiri vatandaşa silah sıkmadı"

Emniyet Genel Müdürlüğünün alevler içinde olduğunu anlatan Tok, şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğünün içine girdim ve orada vuruldum. Sol taraftan tanklar içeri girdi. Biz de onların peşinden gittik ve taş atarak engellemeye çalıştık. O sırada bize ateş edildi. Vatandaşlar, vurulanları oradan uzaklaştırıyor, sonra tekrar dönüp askere saldırıyordu.

Burada dikkatimi çeken bir şey vardı. Zırhlılardaki askerlerin hiçbiri vatandaşa silah sıkmadı, sadece subaylar. Rütbeliler mermiyi attı. Askerler, kafalarına taş geldiğinde havaya uyarı ateşi açıyordu. Başka hiçbir atışı yoktu. Buna bizzat şahit oldum."

- "Bu bir vatan borcu"

Kendisinin bir vatansever olduğunu vurgulayan Tok, olay gerçekleştiğinde eşinin Samsun'da olduğunu ve kendisinin dışarı çıkmadan önce eşini arayarak, "Ben gidiyorum, şehit olmaya gidiyorum. Sen de git, sen de şehit ol." dediğini anlattı. Bunun üzerine eşinin de Samsun'da yürüyüşe katıldığını ifade eden Tok, "Biz, şehit olmaya gittik." diye konuştu.

Türkiye için istediği tek şeyin sadece demokrasi olduğunun altını çizen Tok, darbenin hiçbir zaman kabul edilemeyeceğini söyledi.

Tok'un ev hanımı olan eşi İlknur Tok da tepki göstermek için yürüyüşe katıldığını belirterek, "Biz de çıktık dışarıya. Çocuklarımıza güzel bir vatan bırakabilmek için sokağa çıktık, yürüdük." dedi.

Dışarı çıkarken başına bir şey gelmesinden endişe etmediğini dile getiren Tok, bunun bir vatan borcu olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Yorumlar